kidonia tzintzer psi
clock icon
50'

Κυδώνια με τζίντζερ

Υλικά

  • 3 κυδώνια ώριμα καθαρισμένα, σε χοντρές φέτες
  • 2 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 100γρ. μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
  • ½ λίτρο χυμό πορτοκαλιού

Το ομορφότερο φρούτο του φθινοπώρου, τρώγεται γλυκό ή αλμυρό σε δεκάδες συνταγές. Αυτή η κομπόστα τρώγεται σκέτη ή πάνω στο γιαούρτι ή ακόμη καλύτερα με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι.

Διαλύετε πρώτα τη μαρμελάδα στο χυμό πορτοκαλιού.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνετε το βούτυρο και σε δυνατή φωτιά σοτάρετε τα κυδώνια μέχρι να ροδίσουν και από τις δυo πλευρές. Προσθέτετε το μίγμα της μαρμελάδας με το χυμό πορτοκαλιού, μετά ρίχνετε το τζίντζερ και ανακατεύετε.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε τα κυδώνια μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει σαν σιρόπι η σάλτσα τους. Τρώγονται σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα από το ψυγείο.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Διαλύετε πρώτα τη μαρμελάδα στο χυμό πορτοκαλιού.

Βήμα 2

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνετε το βούτυρο και σε δυνατή φωτιά σοτάρετε τα κυδώνια μέχρι να ροδίσουν και από τις δυo πλευρές. Προσθέτετε το μίγμα της μαρμελάδας με το χυμό πορτοκαλιού, μετά ρίχνετε το τζίντζερ και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε τα κυδώνια μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει σαν σιρόπι η σάλτσα τους. Τρώγονται σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα από το ψυγείο.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή