LAVRAKI
clock icon
20'

Λαβράκι μαριναρισμένο με λουίζα και εσπεριδοειδή

Υλικά

  • 2 λαβράκια (400γρ. περίπου το καθένα)
  • αλάτι
  • ροζ πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη μαρινάδα

  • 1 φλιτζάνι φύλλα λουίζας
  • 4 κουτ. γλυκού χυμό πορτοκαλιού
  • 4 κουτ. γλυκού χυμό μανταρινιού
  • 2½ κουτ. σούπας χυμό λάιμ
  • 4 κουτ. γλυκού μηλόξιδο
  • 200ml ελαιόλαδο
  • Για το γαρνίρισμα

  • 1 λάιμ, καθαρισμένο + κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μανταρίνι, καθαρισμένο + κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 λεμόνι, καθαρισμένο + κομμένο σε λεπτές φέτες

Tips

  • To φιλετάρισμα γίνεται ευκολότερα αν αφήσετε τα ψάρια προηγουμένως στην κατάψυξη για 5-6 λεπτά.

Ένα πιάτο που θα ετοιμάσετε με τη λογική του σεβίτσε μαρινάροντας το ψάρι σας για 2-3 ώρες.

Πλένετε και καθαρίζετε τα ψάρια. Τα φιλετάρετε (αφαιρείτε τα κόκαλα και την πέτσα) και τα κόβετε σε λεπτές λωρίδες.
Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας σε πλαστικό ή γυάλινο δοχείο με καπάκι και στρώνετε εναλλάξ μαρινάδα και ψάρι, αλατοπιπερώνοντας κάθε φορά. Αφήνετε στο ψυγείο τα ψάρια να μαριναριστούν για 2-3 ώρες.
Τα σερβίρετε συνοδεύοντάς τα με λεπτές φέτες μανταρίνι, λάιμ και λεμόνι, καθαρισμένες από τις άσπρες μεμβράνες.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: : Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε και καθαρίζετε τα ψάρια. Τα φιλετάρετε (αφαιρείτε τα κόκαλα και την πέτσα) και τα κόβετε σε λεπτές λωρίδες.

Βήμα 2

Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας σε πλαστικό ή γυάλινο δοχείο με καπάκι και στρώνετε εναλλάξ μαρινάδα και ψάρι, αλατοπιπερώνοντας κάθε φορά. Αφήνετε στο ψυγείο τα ψάρια να μαριναριστούν για 2-3 ώρες.

Βήμα 3

Τα σερβίρετε συνοδεύοντάς τα με λεπτές φέτες μανταρίνι, λάιμ και λεμόνι, καθαρισμένες από τις άσπρες μεμβράνες.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: : Tina Webb