clock icon
45'

Λαζάνια με τυρί κρέμα, πιπεριές και ντομάτα

Υλικά

  • 1 πακέτο λαζάνια πλατιά
  • 2 πιπεριές πράσινες σε κυβάκια
  • 2 πιπεριές κόκκινες σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 500γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα με Μυρωδικά
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σάλτσα

  • 2 ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το τελείωμα

  • 150γρ. τυρί Arla Regato, τριμμένο

Φτιάχνουμε τα αγαπημένα ζυμαρικά με πιπεριές, Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα με Μυρωδικά, που τους δίνει ξεχωριστή νοστιμιά, περιχύνουμε με μια σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και τα πασπαλίζουμε με Arla Regato τριμμένο, που κάνει μια τέλεια κρούστα.

Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό σκεύος και ρίχνετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και, εκτός φωτιάς, προσθέτετε το τυρί κρέμα, το δυόσμο και ανακατεύετε καλά.
Για τη σάλτσα: Σε ξεχωριστό σκεύος σοτάρετε το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μοσχομυρίσει. Αφαιρείτε το σκόρδο, ρίχνετε την ντομάτα, αλατοπίπερο και τη ζάχαρη και βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτετε το βασιλικό.
Με ένα κουτάλι στρώνετε το 1/3 της σάλτσας ντομάτας σε πυρίμαχο σκεύος και κάνετε από πάνω μια στρώση με λαζάνια. Ρίχνετε πάνω τους το μισό μίγμα της γέμισης. Συνεχίζετε να τοποθετείτε τα υλικά σας σε στρώσεις με την εξής σειρά: λαζάνια, το υπόλοιπο μίγμα γέμισης, λαζάνια και τελειώνετε απλώνοντας πάνω από τα λαζάνια την υπόλοιπη σάλτσα.
Πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό σκεύος και ρίχνετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και, εκτός φωτιάς, προσθέτετε το τυρί κρέμα, το δυόσμο και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 2

Για τη σάλτσα: Σε ξεχωριστό σκεύος σοτάρετε το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μοσχομυρίσει. Αφαιρείτε το σκόρδο, ρίχνετε την ντομάτα, αλατοπίπερο και τη ζάχαρη και βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτετε το βασιλικό.

Βήμα 3

Με ένα κουτάλι στρώνετε το 1/3 της σάλτσας ντομάτας σε πυρίμαχο σκεύος και κάνετε από πάνω μια στρώση με λαζάνια. Ρίχνετε πάνω τους το μισό μίγμα της γέμισης. Συνεχίζετε να τοποθετείτε τα υλικά σας σε στρώσεις με την εξής σειρά: λαζάνια, το υπόλοιπο μίγμα γέμισης, λαζάνια και τελειώνετε απλώνοντας πάνω από τα λαζάνια την υπόλοιπη σάλτσα.

Βήμα 4

Πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.