psari magiatiko
clock icon
1:10'

Μαγιάτικο με σπανάκι, ντομάτα και σταφίδες

Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι σε μέτρια κομμάτια
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
  • 2 πράσα, το λευκό μέρος μόνο, σε ροδέλες
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 450γρ. ντοματάκια από κονσέρβα ή 3 ώριμες ντομάτες, χωρίς φλούδα, κομμένες (στην εποχή τους)
  • 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου (έτοιμη από βαζάκι)
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες κορινθιακές
  • 2/3 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ζωμό ψαριού ή νερό
  • 4 χοντρές φέτες μαγιάτικο (250γρ. η καθεμία)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μαγιάτικο με σπανάκι, ντομάτα και σταφίδες γίνονται ο τέλειος συνδυασμός για το μεσημεριανό γεύμα.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Σε ένα ταψί φούρνου βάζετε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, τα πράσα και τον άνηθο. Ανακατεύετε με τα χέρια, πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε τις ντομάτες και την κρέμα σκόρδου. Ανακατεύετε ξανά τα υλικά απαλά με τα χέρια ή με μια σπάτουλα και τα στρώνετε ομοιόμορφα μέσα στο ταψί. Σκορπίζετε από πάνω τις σταφίδες.

Πασπαλίζετε τις φέτες του ψαριού με αλάτι και πιπέρι, τις στρώνετε πάνω στο μίγμα των λαχανικών και περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τον ζωμό ψαριού ή με το νερό.

Ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ψάρι και τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα τους. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Σε ένα ταψί φούρνου βάζετε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, τα πράσα και τον άνηθο. Ανακατεύετε με τα χέρια, πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε τις ντομάτες και την κρέμα σκόρδου. Ανακατεύετε ξανά τα υλικά απαλά με τα χέρια ή με μια σπάτουλα και τα στρώνετε ομοιόμορφα μέσα στο ταψί. Σκορπίζετε από πάνω τις σταφίδες.

Βήμα 2

Πασπαλίζετε τις φέτες του ψαριού με αλάτι και πιπέρι, τις στρώνετε πάνω στο μίγμα των λαχανικών και περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τον ζωμό ψαριού ή με το νερό.

Βήμα 3

Ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ψάρι και τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα τους. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση