malako-keik
clock icon
1:10'

Μαλακό κέικ με ξερά σύκα και μήλα

Υλικά

  • 4 μεγάλα σύκα ξερά, ψιλοκομμένα
  • 60γρ. βούτυρο
  • 1 ποτήρι μαυροδάφνη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 4 αβγά
  • 200γρ. μυζήθρα άπαχη, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80γρ. ζάχαρη καστανή
  • 3 μήλα μέτριου μεγέθους, σε κυβάκια
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 400γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Tips

  • Ανακατέψτε στα μήλα, 2-3 κουτ. σούπας από το αλεύρι πριν τα προσθέσετε στο μίγμα. Αυτό θα τα εμποδίσει να «καθίσουν» στον πάτο του κέικ.

Αυτό το κέικ δεν συγκρίνεται με τίποτα που έχετε φτιάξει μέχρι σήμερα. Δοκιμάστε το, η γεύση του θα σας αρέσει πολύ.

Βράζετε τα σύκα μέσα στο κρασί μαζί με το βούτυρο και την κανέλα για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφαιρείτε την κανέλα και χτυπάτε το μίγμα στο μπλέντερ.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με το ανθότυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτετε το αλεύρι. Ρίχνετε τέλος τα πολτοποιημένα σύκα και τα μήλα και τα ανακατεύετε όλα μαζί.

Μεταφέρετε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα και ψήνετε το κέικ στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τα σύκα μέσα στο κρασί μαζί με το βούτυρο και την κανέλα για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφαιρείτε την κανέλα και χτυπάτε το μίγμα στο μπλέντερ.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με το ανθότυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτετε το αλεύρι. Ρίχνετε τέλος τα πολτοποιημένα σύκα και τα μήλα και τα ανακατεύετε όλα μαζί.

Βήμα 3

Μεταφέρετε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα και ψήνετε το κέικ στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb