marega chron1
clock icon
1:15'

Μαρέγκες μαστίχα με κόκκινα φρούτα

Υλικά

    Για τη μαρέγκα

  • ασπράδια από 4 αβγά
  • 125γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 125γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 σταγόνες μαστιχέλαιο
  • Για τη γέμιση

  • 400ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 20γρ. ζάχαρη, άχνη
  • ½ λοβό βανίλιας
  • Για τη διακόσμηση

  • 180γρ. μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα

Tips

  • Μαρίζ είναι η σπάτουλα από σιλικόνη που χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική για να αφαιρούνται από τα τοιχώματα ενός μπολ τα μίγματα που φτιάχνετε. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε επίσης όταν θέλετε να “στρώσετε” την επιφάνεια ενός γλυκού.

Ένα γλυκό “γένους θηλυκού”! Αρωματική μαστίχα, τραγανή μαρέγκα και βελούδινη σαντιγί με φρέσκια βανίλια κάνουν συμμαχία με μια γλυκύτατη μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα σκορπώντας τον πανικό στα επιδόρπια!

Φτιάχνετε τη μαρέγκα: Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα βάζετε τα ασπράδια με τη ζάχαρη να χτυπηθούν στη µέτρια ταχύτητα, μέχρι να σφίξουν πολύ καλά και να κάνουν κορυφές που θα μένουν.
Αφού η μαρέγκα σας διογκωθεί σταματάτε το μίξερ, προσθέτετε το μαστιχέλαιο και τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε να ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ*.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 90-100°C. Σε ένα ταψάκι απλώνετε μια λαδόκολλα. Μεταφέρετε τη μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο κορνέ και κόβετε πάνω στη λαδόκολλα σχήματα της αρεσκείας σας. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο τις μαρέγκες για περίπου 1 ώρα, ανάλογα το φούρνο.
Φτιάχνετε τη γέμιση: Κόβετε το λοβό κατά μήκος στη μέση, τον ανοίγετε και “ξύνετε” τα σποράκια με ένα μυτερό μαχαιράκι σε ένα μπολ.
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα σποράκια της βανίλιας. Χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να γίνουν σαντιγί.
Γεμίζετε τις μαρέγκες με τη σαντιγί βανίλια και τη μαρμελάδα κόκκινα φρούτα και διακοσμείτε ανάλογα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Φτιάχνετε τη μαρέγκα: Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα βάζετε τα ασπράδια με τη ζάχαρη να χτυπηθούν στη µέτρια ταχύτητα, μέχρι να σφίξουν πολύ καλά και να κάνουν κορυφές που θα μένουν.

Βήμα 2

Αφού η μαρέγκα σας διογκωθεί σταματάτε το μίξερ, προσθέτετε το μαστιχέλαιο και τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε να ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ*.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 90-100°C. Σε ένα ταψάκι απλώνετε μια λαδόκολλα. Μεταφέρετε τη μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο κορνέ και κόβετε πάνω στη λαδόκολλα σχήματα της αρεσκείας σας. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο τις μαρέγκες για περίπου 1 ώρα, ανάλογα το φούρνο.

Βήμα 4

Φτιάχνετε τη γέμιση: Κόβετε το λοβό κατά μήκος στη μέση, τον ανοίγετε και “ξύνετε” τα σποράκια με ένα μυτερό μαχαιράκι σε ένα μπολ.

Βήμα 5

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα σποράκια της βανίλιας. Χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να γίνουν σαντιγί.

Βήμα 6

Γεμίζετε τις μαρέγκες με τη σαντιγί βανίλια και τη μαρμελάδα κόκκινα φρούτα και διακοσμείτε ανάλογα.