marathopita2_olivemagazine.gr_

Υλικά

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι
  • νερό όσο σηκώσει (περίπου 2 φλιτζάνια)
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 3 αβγά χτυπημένα
  • 2 κουτ. σούπας μάραθο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
  • 250γρ. φέτα βαρελίσια θρυμματισμένη
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • λίγο πιπέρι

Μια πίτα που θα φτιάξετε χωρίς φύλλο, χωρίς μεγάλο κόπο κι όμως τόσο ξεχωριστή με αρώματα… μεθυστικά!

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Μέσα σε μια λεκάνη κοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι.
Προσθέτετε το νερό και τα ανακατεύετε με σύρμα. Προσθέτετε το ούζο και τα χτυπημένα αβγά. Ανακατεύετε το χυλό. Πρέπει να είναι πιο αραιός από το μίγμα του κέικ. Προσθέτετε πιπέρι, τον μάραθο και τη μισή θρυμματισμένη φέτα.
Βουτυρώνετε ένα μεγάλο, ρηχό ταψί. Το πάχος της πίτας δεν πρέπει να ξεπερνά το 1,5 εκατοστό. Αδειάζετε μέσα το μίγμα. ρίχνετε την υπόλοιπη φέτα και πασπαλίζετε με το σουσάμι. Εδώ κι εκεί ακουμπάτε κομματάκια βούτυρο. Ψήνετε στο φούρνο στις αντιστάσεις, στο κάτω ράφι του φούρνου, για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Μέσα σε μια λεκάνη κοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι.

Βήμα 2

Προσθέτετε το νερό και τα ανακατεύετε με σύρμα. Προσθέτετε το ούζο και τα χτυπημένα αβγά. Ανακατεύετε το χυλό. Πρέπει να είναι πιο αραιός από το μίγμα του κέικ. Προσθέτετε πιπέρι, τον μάραθο και τη μισή θρυμματισμένη φέτα.

Βήμα 3

Βουτυρώνετε ένα μεγάλο, ρηχό ταψί. Το πάχος της πίτας δεν πρέπει να ξεπερνά το 1,5 εκατοστό. Αδειάζετε μέσα το μίγμα. ρίχνετε την υπόλοιπη φέτα και πασπαλίζετε με το σουσάμι. Εδώ κι εκεί ακουμπάτε κομματάκια βούτυρο. Ψήνετε στο φούρνο στις αντιστάσεις, στο κάτω ράφι του φούρνου, για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή