salata me mavromatika fasolia k pestrofa_SLIDER
clock icon
1:5'

Μαυρομάτικα με καπνιστή πέστροφα

Υλικά

    Για τη σαλάτα

  • 250γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ολόκληρο, καθαρισμένο
  • 500γρ. καπνιστή πέστροφα
  • 6 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες
  • 100γρ. αγγουράκια τουρσί, σε ροδέλες
  • 5 λιαστές ντομάτες, σε μικρά κομματάκια
  • αλάτι
  • Για τη σος

  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 60γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • λίγο αλάτι

Τα μαυρομάτικα φασολάκια, με λιαστή ντομάτα και καπνιστή πέστροφα σε μια νοστιμότατη ζεστή σαλάτα που στέκεται πολύ καλά ακόμα και σε πιο επίσημα τραπεζώματα. Μπορείτε να την αφήσετε στο ψυγείο λίγη ώρα για να πάρει πιο έντονο άρωμα και γεύση.

Βράζετε τα μαυρομάτικα με το κρεμμύδι σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Τα κατεβάζετε από τη φωτιά μόλις μαλακώσουν και πριν αρχίσουν να λιώνουν, τα σουρώνετε και πετάτε το κρεμμύδι.
Τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας. Χτυπάτε στο μπλέντερ τα υλικά της σος, στη συνέχεια ρίχνετε το μίγμα στο μπολ με τα μαυρομάτικα και ανακατεύετε καλά.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τα μαυρομάτικα με το κρεμμύδι σε άφθονο αλατισμένο νερό.

Βήμα 2

Τα κατεβάζετε από τη φωτιά μόλις μαλακώσουν και πριν αρχίσουν να λιώνουν, τα σουρώνετε και πετάτε το κρεμμύδι.

Βήμα 3

Τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας. Χτυπάτε στο μπλέντερ τα υλικά της σος, στη συνέχεια ρίχνετε το μίγμα στο μπολ με τα μαυρομάτικα και ανακατεύετε καλά.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή