21100506_2140_kyvakia-melitzanas-me-fresko-koliandro
clock icon
30'

Μελιτζάνες πικάντικες με κόλιανδρο

Υλικά

  • ½ κιλό μελιτζάνες, σε χοντρούς κύβους
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ φύλλα κόλιανδρου φρέσκου, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένο στο γουδί
  • 1 κουτ. γλυκού τσίλι καυτερό
  • 1 κουτ. σούπας τσίλι γλυκό
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο σε σπιρτόξυλα
  • 4 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι από ρύζι
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας

Με έμπνευση από την Άπω Ανατολή, αυτό το πιάτο μοιάζει με ζεστή πικάντικη σαλάτα μελιτζάνας, αρωματισμένη με κόλιανδρο και σάλτσα σόγιας.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το γλυκό τσίλι με τη σάλτσα σόγιας, το ξίδι από ρύζι, τη ζάχαρη και το καυτερό τσίλι. Τέλος, προσθέτετε το λιωμένο σκόρδο. Τα ανακατεύετε και τα αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το σησαμέλαιο και το ζεσταίνετε πάρα πολύ καλά. Ρίχνετε μέσα τα κυβάκια της μελιτζάνας και τα κρεμμύδια κομμένα σε σπιρτόξυλα και τα σοτάρετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Αδειάζετε τη σάλτσα που έχετε ετοιμάσει, χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά. Τέλος, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο, ανακατεύετε και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το γλυκό τσίλι με τη σάλτσα σόγιας, το ξίδι από ρύζι, τη ζάχαρη και το καυτερό τσίλι. Τέλος, προσθέτετε το λιωμένο σκόρδο. Τα ανακατεύετε και τα αφήνετε στην άκρη.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το σησαμέλαιο και το ζεσταίνετε πάρα πολύ καλά. Ρίχνετε μέσα τα κυβάκια της μελιτζάνας και τα κρεμμύδια κομμένα σε σπιρτόξυλα και τα σοτάρετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Βήμα 3

Αδειάζετε τη σάλτσα που έχετε ετοιμάσει, χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά. Τέλος, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Tina Webb