Img047 copy
clock icon
50'

Μελιτζανοπίλαφο από τη Χίο

Υλικά

  • 4 µελιτζάνες µακρόστενες, σε ροδέλες των 4 εκ.
  • 1 φλιτζάνι ρύζι "ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ" ή "ΝΥΧΑΚΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ"
  • 400ml "φυσικό χυμό τομάτας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ"
  • 1 φλιτζάνι µαϊντανό ψιλοκοµµένο
  • 3-4 κουτ. σούπας δυόσµο ψιλοκοµµένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωµένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Ένα πολύ νόστιμο και χορταστικό φαγητό που μας έρχεται από τη Χίο. Για τέλειο και ζουμερό αποτέλεσμα το φτιάχνουμε με ρύζι ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ή ρύζι ΝΥΧΑΚΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και προσθέτουμε φυσικό χυμό τομάτας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις µελιτζάνες. Προσθέτετε το σκόρδο και το δαφνόφυλλο. Ρίχνετε το χυμό τοµάτας και σιγοβράζετε το φαγητό για 10 περίπου λεπτά. Προσθέτετε δυόµισι ποτήρια νερό και, όταν πάρει βράση, ρίχνετε στην κατσαρόλα το ρύζι.
Αλατοπιπερώνετε, χαµηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό για 20 ακόμα λεπτά, µέχρι δηλαδή να απορροφήσει το ρύζι τα υγρά της κατσαρόλας. 5-7 λεπτά πριν ψηθεί εντελώς το φαγητό, ανακατεύετε το µαϊντανό και το δυόσµο. Πασπαλίζετε αν θέλετε με λίγο επιπλέον μαϊντανό ή δυόσμο και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food Styling: Aντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις µελιτζάνες. Προσθέτετε το σκόρδο και το δαφνόφυλλο. Ρίχνετε το χυμό τοµάτας και σιγοβράζετε το φαγητό για 10 περίπου λεπτά. Προσθέτετε δυόµισι ποτήρια νερό και, όταν πάρει βράση, ρίχνετε στην κατσαρόλα το ρύζι.

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνετε, χαµηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό για 20 ακόμα λεπτά, µέχρι δηλαδή να απορροφήσει το ρύζι τα υγρά της κατσαρόλας. 5-7 λεπτά πριν ψηθεί εντελώς το φαγητό, ανακατεύετε το µαϊντανό και το δυόσµο. Πασπαλίζετε αν θέλετε με λίγο επιπλέον μαϊντανό ή δυόσμο και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food Styling: Aντωνία Κατή