clock icon
20'

Μελομακάρονα με κρέμα στο ποτήρι

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος παγωμένη
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 250γρ. τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε
  • 150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
  • 50γρ. μαργαρίνη
  • 6 μελομακάρονα θρυμματισμένα

Τα μελομακάρονα που έσπασαν στο μέλωμα ή εκείνη φουρνιά που δεν βγήκε ακριβώς όπως τη θέλατε, δεν είναι ανάγκη να πάνε χαμένα. Με μία ανάλαφρη κρέμα και λίγη σοκολάτα έχετε ένα νόστιμο επιδόρπιο που ετοιμάζετε γρήγορα και αρέσει πολύ.

Στο μίξερ χτυπάτε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε σαντιγί. Μεταφέρετε τη σαντιγί σε ένα μπολ, προσθέτετε το τυρί κρέμα και με μια μαρίζ ανακατεύετε με μεγάλες ανάλαφρες κινήσεις για να μην χαθεί ο όγκος της σαντιγί.
Σε μπεν μαρί και σε χαμηλή φωτιά λιώνετε τη σοκολάτα κουβερτούρα με τη μαργαρίνη, μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να έχετε ένα λείο μίγμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς.
Σε 4 φαρδιά γυάλινα ποτήρια, όπως του ουίσκι, βάζετε μία στρώση θρυμματισμένα μελομακάρονα, σκεπάζετε με μία στρώση κρέμα, περιχύνετε με σοκολάτα και επαναλαμβάνετε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Βάζετε τα ποτήρια στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσουν και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Στο μίξερ χτυπάτε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε σαντιγί. Μεταφέρετε τη σαντιγί σε ένα μπολ, προσθέτετε το τυρί κρέμα και με μια μαρίζ ανακατεύετε με μεγάλες ανάλαφρες κινήσεις για να μην χαθεί ο όγκος της σαντιγί.

Βήμα 2

Σε μπεν μαρί και σε χαμηλή φωτιά λιώνετε τη σοκολάτα κουβερτούρα με τη μαργαρίνη, μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να έχετε ένα λείο μίγμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς.

Βήμα 3

Σε 4 φαρδιά γυάλινα ποτήρια, όπως του ουίσκι, βάζετε μία στρώση θρυμματισμένα μελομακάρονα, σκεπάζετε με μία στρώση κρέμα, περιχύνετε με σοκολάτα και επαναλαμβάνετε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Βάζετε τα ποτήρια στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσουν και σερβίρετε.