20181127151243_gingercookies
clock icon
30'

Μπισκοτάκια με τζίντζερ

Υλικά

  • 60γρ. βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ γλασέ*
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη καστανή + λίγη ακόμα για το πασπάλισμα των μπισκότων (προαιρετικά)

Tips

  • Τζίντζερ γλασέ θα βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε καταστήματα delicatessen.

Αρωματικά και λαχταριστά μπισκοτάκια για να συνοδέψετε τον καφέ και το τσάι σας.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC. Βάζετε το βούτυρο και το μέλι σε κατσαρόλα και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτετε τη σόδα. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Βάζετε σε μπολ το αλεύρι, το τζίντζερ, τη ζάχαρη και ανακατεύετε για να ενωθούν. Προσθέτετε το μίγμα βουτύρου και τα ανακατεύετε πάλι, μέχρι να πάρετε μια εύπλαστη ζύμη.
Πάνω σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε με τον πλάστη τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και μετά την κόβετε με κουπ πατ σε σχήματα της επιλογής σας. Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε την επιφάνεια τους και με λίγη καστανή ζάχαρη.
Μεταφέρετε τα μπισκοτάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθούν. Τα αφήνετε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα και τα μεταφέρετε σε μεταλλικό κουτί ή σκεύος σερβιρίσματος.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC. Βάζετε το βούτυρο και το μέλι σε κατσαρόλα και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτετε τη σόδα. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βήμα 2

Βάζετε σε μπολ το αλεύρι, το τζίντζερ, τη ζάχαρη και ανακατεύετε για να ενωθούν. Προσθέτετε το μίγμα βουτύρου και τα ανακατεύετε πάλι, μέχρι να πάρετε μια εύπλαστη ζύμη.

Βήμα 3

Πάνω σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε με τον πλάστη τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και μετά την κόβετε με κουπ πατ σε σχήματα της επιλογής σας. Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε την επιφάνεια τους και με λίγη καστανή ζάχαρη.

Βήμα 4

Μεταφέρετε τα μπισκοτάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθούν. Τα αφήνετε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα και τα μεταφέρετε σε μεταλλικό κουτί ή σκεύος σερβιρίσματος.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb