mpoukitses_kotopoulou
clock icon
1:5'

Μπουκίτσες κοτόπουλου με τσάι του βουνού και πορτοκάλι

Υλικά

  • 700γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • χυμό από 4 πορτοκάλια
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 κλαδάκι τσάι του βουνού
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3-4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Φτιάχνουμε το κοτόπουλο διαφορετικά με τσάι του βουνού και πορτοκάλι. Το σερβίρουμε πάνω σε λευκό ρύζι, καρολίνα ή basmati. Με αυτό το φαγητό θα μοσχομυρίσει το σπίτι.

Σε μια ρηχή κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει, μαζί με το κρεμμύδι και το ξύλο κανέλας.

Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού, αλατίζουμε, προσθέτουμε το κλαδάκι με το τσάι του βουνού, σκεπάζουμε με καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για μισή ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μείνει με τη σάλτσα του.

Στο τέλος αφαιρείτε το κλαδάκι του τσαγιού, ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια δυο βράσεις σκεπασμένο. Σερβίρουμε πάνω σε λευκό ρύζι, καρολίνα ή basmati.

Φωτογραφία – Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια ρηχή κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει, μαζί με το κρεμμύδι και το ξύλο κανέλας.

Βήμα 2

Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού, αλατίζουμε, προσθέτουμε το κλαδάκι με το τσάι του βουνού, σκεπάζουμε με καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για μισή ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μείνει με τη σάλτσα του.

Βήμα 3

Στο τέλος αφαιρείτε το κλαδάκι του τσαγιού, ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια δυο βράσεις σκεπασμένο. Σερβίρουμε πάνω σε λευκό ρύζι, καρολίνα ή basmati.

Φωτογραφία – Food styling: Αντωνία Κατή