brownies me pagoto kaimaki
clock icon
55'

Μπράουνις με παγωτό καϊμάκι και βατόμουρα

Υλικά

    Για το μπράουνις

  • 275γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, σε κομματάκια
  • 175γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 αβγά
  • 125γρ. ζάχαρη
  • 100γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • Για το παγωτό

  • 1 κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Καϊμάκι ΓΙΩΤΗΣ
  • 650 ml γάλα
  • Για τη διακόσμηση

  • 1 κεσεδάκι βατόμουρα
  • ζάχαρη άχνη

Μπράουνις και παγωτό είναι από τα πιο αγαπημένα, γλυκά “ζευγάρια”. Το Παγωτό με γεύση Καϊμάκι ΓΙΩΤΗΣ πάλι, δίνει στο σοκολατένιο γλυκό ακόμη πιο ενδιαφέρουσα γεύση.

Ετοιμάζετε πρώτα το Παγωτό με γεύση Καϊμάκι ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του και το αφήνετε να παγώνει στην κατάψυξη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και βάζετε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ με το ελαιόλαδο σε γυάλινο μπολ. Λιώνετε με προσοχή τη σοκολάτα στα μικροκύματα (ρυθμίζετε το φούρνο στο 1 λεπτό, ανακατεύετε με σπάτουλα και συνεχίζετε ανάλογα, συνήθως μισό λεπτό ακόμα είναι αρκετό).
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη χρησιμοποιώντας αβγοδάρτη. Αδειάζετε με τη βοήθεια σπάτουλας το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας στο μίγμα των αβγών και ανακατεύετε. Προσθέτετε και τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, ρίχνοντάς τη από σουρωτήρι και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με τη σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ντύνετε το ταψάκι σας με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε για 30 λεπτά στο φούρνο. Ξεφουρνίζετε, τραβάτε το γλυκό μαζί με το χαρτί ψησίματος και αφήνετε να κρυώσει.
Όταν πήξει αρκετά, μεταφέρετε το μπράουνις σε πιατέλα και το κόβετε οριζόντια στη μέση. Απλώνετε πάνω στο κάτω φύλλο το μισοπαγωμένο παγωτό και σκορπάτε μερικά βατόμουρα εδώ κι εκεί. Σκεπάζετε με το πάνω φύλλο, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτου και το βάζετε να παγώσει στην κατάψυξη.
Όταν θέλετε να σερβίρετε αφήνετε 5 λεπτά το γλυκό εκτός ψυγείου, κόβετε κομμάτια και σερβίρετε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και διακοσμώντας με λίγα βατόμουρα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε πρώτα το Παγωτό με γεύση Καϊμάκι ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του και το αφήνετε να παγώνει στην κατάψυξη.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και βάζετε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ με το ελαιόλαδο σε γυάλινο μπολ. Λιώνετε με προσοχή τη σοκολάτα στα μικροκύματα (ρυθμίζετε το φούρνο στο 1 λεπτό, ανακατεύετε με σπάτουλα και συνεχίζετε ανάλογα, συνήθως μισό λεπτό ακόμα είναι αρκετό).

Βήμα 3

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη χρησιμοποιώντας αβγοδάρτη. Αδειάζετε με τη βοήθεια σπάτουλας το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας στο μίγμα των αβγών και ανακατεύετε. Προσθέτετε και τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, ρίχνοντάς τη από σουρωτήρι και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με τη σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 4

Ντύνετε το ταψάκι σας με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε για 30 λεπτά στο φούρνο. Ξεφουρνίζετε, τραβάτε το γλυκό μαζί με το χαρτί ψησίματος και αφήνετε να κρυώσει.

Βήμα 5

Όταν πήξει αρκετά, μεταφέρετε το μπράουνις σε πιατέλα και το κόβετε οριζόντια στη μέση. Απλώνετε πάνω στο κάτω φύλλο το μισοπαγωμένο παγωτό και σκορπάτε μερικά βατόμουρα εδώ κι εκεί. Σκεπάζετε με το πάνω φύλλο, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτου και το βάζετε να παγώσει στην κατάψυξη.

Βήμα 6

Όταν θέλετε να σερβίρετε αφήνετε 5 λεπτά το γλυκό εκτός ψυγείου, κόβετε κομμάτια και σερβίρετε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και διακοσμώντας με λίγα βατόμουρα.