psomi-pelte-olivemagazinegr
clock icon
20'

Μπρουσκέτες με πελτέ και αβγό

Υλικά

  • 4 φέτες χωριάτικο ψωμί, κατά προτίμηση με ξινό προζύμι
  • πελτέ ντομάτας
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη ή ματζουράνα ή φρέσκο βασιλικό
  • 4 αβγά
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, κύμινο

Πρόχειρο και εύκολο σνακ, αυτές οι μπρουσκέτες μπορούν να “παίξουν” στο πρωινό, να αντικαταστήσουν ένα ελαφρύ μεσημεριανό του καλοκαιριού, να γεμίσουν νοστιμιά ένα φιλικό κάλεσμα. Γίνονται ακόμη πιο ονειρεμένες αν τους προσθέσετε από πάνω μια ωραία φέτα ή μια μυζήθρα.

Φρυγανίζετε το ψωμί στην τοστιέρα ή την φρυγανιέρα. Γι’αυτό, άμα είναι μπαγιάτικο, ακόμα καλύτερα.
Τηγανίζετε τα αβγά.
Αλείφετε την κάθε φέτα με μπόλικο πελτέ, τις ραντίζετε με ελαιόλαδο, βάζετε από πάνω το αβγό, και τις πασπαλίζετε με φρέσκο βασιλικό, ρίγανη, θυμάρι, ματζουράνα ή θρούμπι και κύμινο.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Φρυγανίζετε το ψωμί στην τοστιέρα ή την φρυγανιέρα. Γι’αυτό, άμα είναι μπαγιάτικο, ακόμα καλύτερα.

Βήμα 2

Τηγανίζετε τα αβγά.

Βήμα 3

Αλείφετε την κάθε φέτα με μπόλικο πελτέ, τις ραντίζετε με ελαιόλαδο, βάζετε από πάνω το αβγό, και τις πασπαλίζετε με φρέσκο βασιλικό, ρίγανη, θυμάρι, ματζουράνα ή θρούμπι και κύμινο.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή