bruschetta with pesto  sauce, feta cheese, tomatoes and basil
clock icon
15'

Μπρουσκέτες με φέτα, ντομάτα, βασιλικό και πέστο Τζενοβέζε

Υλικά

    Για τις μπρουσκέτες

  • 8 χοντρές φέτες ψωμί τσιαπάτα ή χωριάτικο ή μπαγκέτα
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση οριζόντια
  • 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • Για το γαρνίρισμα

  • 4 κουτ. σούπας πέστο Τζενοβέζε (Δείτε τη συνταγή του ΕΔΩ)
  • 1 μεγάλη κουτ. σούπας τυρί κρέμα
  • 16 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 50 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • μερικά φύλλα βασιλικού
  • αλάτι

Αρωματικά μπρουσκετάκια. Μια δροσερή και ελαφριά επιλογή για σνακ είτε για το σπίτι είτε για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις, το πικνίκ, την παραλία.

Μπρουσκέτες: Τοποθετούμε τις φέτες ψωμιού σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στο προθερμασμένο γκριλ του φούρνου μέχρι να φρυγανιστούν ελαφρώς και να γίνουν τραγανές. Τις βγάζουμε από τον φούρνο.
Παίρνουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις τρίβουμε με την κομμένη πλευρά πάνω στις φέτες ψωμιού για να αρωματιστούν ελαφρώς. Κατόπιν, τις αλείφουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
Γαρνίρισμα: Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά την πέστο Τζενοβέζε με το τυρί κρέμα.
Σε ένα δεύτερο μπολάκι ανακατεύουμε τα ντοματίνια με ελάχιστο ελαιόλαδο και ελάχιστο αλάτι.
Αλείφουμε τις ψημένες φέτες ψωμιού με το μείγμα της πέστο, μοιράζουμε από πάνω τη φέτα και γαρνίρουμε με ντοματίνια και μερικά φύλλα βασιλικού.
Αν μας αρέσει περιχύνουμε με μερικές σταγόνες επιπλέον ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.

Διαδικασία

Βήμα 1

Μπρουσκέτες: Τοποθετούμε τις φέτες ψωμιού σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στο προθερμασμένο γκριλ του φούρνου μέχρι να φρυγανιστούν ελαφρώς και να γίνουν τραγανές. Τις βγάζουμε από τον φούρνο.

Βήμα 2

Παίρνουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις τρίβουμε με την κομμένη πλευρά πάνω στις φέτες ψωμιού για να αρωματιστούν ελαφρώς. Κατόπιν, τις αλείφουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.

Βήμα 3

Γαρνίρισμα: Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά την πέστο Τζενοβέζε με το τυρί κρέμα.

Βήμα 4

Σε ένα δεύτερο μπολάκι ανακατεύουμε τα ντοματίνια με ελάχιστο ελαιόλαδο και ελάχιστο αλάτι.

Βήμα 5

Αλείφουμε τις ψημένες φέτες ψωμιού με το μείγμα της πέστο, μοιράζουμε από πάνω τη φέτα και γαρνίρουμε με ντοματίνια και μερικά φύλλα βασιλικού.

Βήμα 6

Αν μας αρέσει περιχύνουμε με μερικές σταγόνες επιπλέον ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.