mudia-soupa

Υλικά

  • 2 κιλά μύδια με κέλυφος, πλυμένα και καθαρισμένα
  • 100ml λευκό κρασί
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 500γρ. πράσα, τρυφερά
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 2 μαραθόριζες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 πατάτες, μεγάλες
  • 3γρ. κρόκο Κοζάνης
  • 1 κομμάτι αστεροειδή γλυκάνισο
  • 5γρ. μαραθόσπορο
  • ανθό αλατιού
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Αρωματική σούπα με μύδια με σπιτικό ζωμό. Αριστοκρατικό πιάτο με γαλλική εσάνς αλλά εύκολο στην παρασκευή. Απαραίτητα φρέσκα μύδια από ψαρά που εμπιστεύεστε.

 

 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνετε τα μύδια και το κρασί. Κλείνετε με το καπάκι και αχνίζετε για 5 λεπτά.
Σουρώνετε τα μύδια κρατώντας τον ζωμό τους. Ρίχνετε την ψίχα τους σε ένα μπολ και πετάτε όσα δεν άνοιξαν.
Στην ίδια κατσαρόλα, ζεσταίνετε 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο, το σέλινο, τη μαραθόριζα, τις πατάτες και τον κρόκο Κοζάνης, με αυτή τη σειρά, για 5-7 λεπτά.
Προσθέτετε τον ζωμό από τα μύδια, συμπληρώνετε με νερό ή ζωμό ψαριού, κατά προτίμηση, σπιτικό, να καλυφθούν τα υλικά, προσθέτετε τον γλυκάνισο, τον μαραθόσπορο και αλατοπιπερώνετε.
Σιγοβράζετε τη σούπα για 30-40 λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αφαιρείτε τον αστεροειδή γλυκάνισο και πολτοποιείτε με ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις, στο μπλέντερ.
Σουρώνετε τη σούπα, μοιράζετε σε ζεστά πιάτα, γαρνίρετε με τα μύδια και σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντας με σκορδόψωμο.
Φωτογραφία: Βαβδινούδης Ν.-Δημητρίου Χ.- Studiovd.gr

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνετε τα μύδια και το κρασί. Κλείνετε με το καπάκι και αχνίζετε για 5 λεπτά.

Βήμα 2

Σουρώνετε τα μύδια κρατώντας τον ζωμό τους. Ρίχνετε την ψίχα τους σε ένα μπολ και πετάτε όσα δεν άνοιξαν.

Βήμα 3

Στην ίδια κατσαρόλα, ζεσταίνετε 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο, το σέλινο, τη μαραθόριζα, τις πατάτες και τον κρόκο Κοζάνης, με αυτή τη σειρά, για 5-7 λεπτά.

Βήμα 4

Προσθέτετε τον ζωμό από τα μύδια, συμπληρώνετε με νερό ή ζωμό ψαριού, κατά προτίμηση, σπιτικό, να καλυφθούν τα υλικά, προσθέτετε τον γλυκάνισο, τον μαραθόσπορο και αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 5

Σιγοβράζετε τη σούπα για 30-40 λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αφαιρείτε τον αστεροειδή γλυκάνισο και πολτοποιείτε με ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις, στο μπλέντερ.

Βήμα 6

Σουρώνετε τη σούπα, μοιράζετε σε ζεστά πιάτα, γαρνίρετε με τα μύδια και σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντας με σκορδόψωμο.

Φωτογραφία: Βαβδινούδης Ν.-Δημητρίου Χ.- Studiovd.gr