shutterstock_395018041
clock icon
2:0'

Πάβλοβα με φρούτα του δάσους

Υλικά

  • 4 ασπράδια από μεγάλα αβγά
  • 250γρ. ζάχαρη + 1 κουτ. σούπας επιπλέον
  • 1 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 καψουλάκι βανίλιας
  • 750γρ. φρούτα του δάσους ανάμικτα (φράουλες και βατόμουρα)
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 φάκελο (100γρ.) Garni ΓΙΩΤΗΣ
  • 200ml γάλα

Από τα πιο αγαπημένα γλυκά η πάβλοβα είναι πάντα ένα ευπρόσδεκτο επιδόρπιο. Θα ετοιμάσετε τη μαρέγκα με Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ και θα την κάνετε ακόμη πιο λαχταριστή με Garni ΓΙΩΤΗΣ και φρούτα του δάσους.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολλα ένα επίπεδο ταψί.
Βάζετε στο μίξερ τα ασπράδια των αβγών και τα χτυπάτε στη μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε κουταλιά κουταλιά τη ζάχαρη με το μίξερ πάντα σε λειτουργία. Όταν τελειώσει η ζάχαρη και έχει χτυπηθεί καλά η μαρέγκα θα πρέπει να στέκεται τόσο καλά ώστε αν αναποδογυρίσετε τον κάδο του μίξερ να μην πέφτει. Στο τέλος προσθέτετε το Κορν Φλάουρ και τη βανιλίνη και χτυπάτε για λίγο ακόμα.
Με ένα κουτάλι παίρνετε λίγη λίγη μαρέγκα και «χτίζετε» στο ταψί ένα στρογγυλό δίσκο σαν όστρακο, διαμέτρου 24εκ. περίπου, με ανασηκωμένα τα γύρω τοιχώματα και λακκούβα στο κέντρο. Το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 120 βαθμούς και ψήνετε για 1 ώρα επιπλέον. Σβήνετε τότε το φούρνο, αφήνετε την πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη, τοποθετώντας στο πλάι μια πετσέτα για να μην κλείσει τελείως και αφήνετε την ψημένη μαρέγκα εκεί περιμένοντας να κρυώσει εντελώς.
Πολτοποιείτε στο μπλέντερ 75γρ. φράουλες μαζί με την άχνη ζάχαρη και περνάτε τον πολτό από το σουρωτήρι.
Ετοιμάζετε στο μίξερ το Garni ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Γεμίζετε με αυτό το μίγμα το δίσκο της μαρέγκας, διακοσμείτε με φράουλες και βατόμουρα και περιχύνετε με τη σάλτσα φράουλας.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολλα ένα επίπεδο ταψί.

Βήμα 2

Βάζετε στο μίξερ τα ασπράδια των αβγών και τα χτυπάτε στη μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε κουταλιά κουταλιά τη ζάχαρη με το μίξερ πάντα σε λειτουργία. Όταν τελειώσει η ζάχαρη και έχει χτυπηθεί καλά η μαρέγκα θα πρέπει να στέκεται τόσο καλά ώστε αν αναποδογυρίσετε τον κάδο του μίξερ να μην πέφτει. Στο τέλος προσθέτετε το Κορν Φλάουρ και τη βανιλίνη και χτυπάτε για λίγο ακόμα.

Βήμα 3

Με ένα κουτάλι παίρνετε λίγη λίγη μαρέγκα και «χτίζετε» στο ταψί ένα στρογγυλό δίσκο σαν όστρακο, διαμέτρου 24εκ. περίπου, με ανασηκωμένα τα γύρω τοιχώματα και λακκούβα στο κέντρο. Το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

Βήμα 4

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 120 βαθμούς και ψήνετε για 1 ώρα επιπλέον. Σβήνετε τότε το φούρνο, αφήνετε την πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη, τοποθετώντας στο πλάι μια πετσέτα για να μην κλείσει τελείως και αφήνετε την ψημένη μαρέγκα εκεί περιμένοντας να κρυώσει εντελώς.

Βήμα 5

Πολτοποιείτε στο μπλέντερ 75γρ. φράουλες μαζί με την άχνη ζάχαρη και περνάτε τον πολτό από το σουρωτήρι.

Βήμα 6

Ετοιμάζετε στο μίξερ το Garni ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Γεμίζετε με αυτό το μίγμα το δίσκο της μαρέγκας, διακοσμείτε με φράουλες και βατόμουρα και περιχύνετε με τη σάλτσα φράουλας.