pasta-flora
clock icon
1:5'

Πάστα φλώρα νηστίσιμη με ταχίνι Όλυμπος και μαρμελάδα

Υλικά

  • 100γρ. ταχίνι ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 130γρ. ζάχαρη
  • 60ml χυμό πορτοκαλιού
  • 100ml μπράντι
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ φλιτζάνι μαρμελάδα κυδώνι ή άλλη της αρεσκείας σας

Η αγαπημένη γλυκιά συντροφιά του απογευματινού καφέ, με ταχίνι ΟΛΥΜΠΟΣ να προστίθεται στη ζύμη δίνοντας στο κλασικό αυτό γλυκό ξεχωριστή γεύση.

Χτυπάτε το ταχίνι με τη ζάχαρη προσθέτοντας τμηματικά το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε το μπράντι και το ξύσμα.
Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτετε στο μίγμα του ταχινιού. Το ζυμώνετε για να γίνει μια μέτρια προς μαλακή ζύμη.
Χωρίζετε τη ζύμη στα δυο. Ανοίγετε το ένα κομμάτι στο μέγεθος της ταρτιέρας (ή ταψιού) και το στρώνετε στην ταρτιέρα. Παίρνετε 2-3 κομμάτια από το άλλο ζυμάρι και πλάθετε κορδόνια πάχους δακτύλου. Τα τοποθετείτε γύρω-γύρω στην άκρη του ζυμαριού που έχετε στρώσει στην ταρτιέρα.
Στρώνετε ομοιόμορφα την μαρμελάδα από πάνω.
Πλάθετε την υπόλοιπη ζύμη σε κορδόνια και τα τοποθετείτε πάνω στην μαρμελάδα καφασωτά έτσι που να σχηματίζονται ρόμβοι. Ψήνετε την πάστα φλώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 35-40 λεπτά.

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάτε το ταχίνι με τη ζάχαρη προσθέτοντας τμηματικά το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε το μπράντι και το ξύσμα.

Βήμα 2

Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτετε στο μίγμα του ταχινιού. Το ζυμώνετε για να γίνει μια μέτρια προς μαλακή ζύμη.

Βήμα 3

Χωρίζετε τη ζύμη στα δυο. Ανοίγετε το ένα κομμάτι στο μέγεθος της ταρτιέρας (ή ταψιού) και το στρώνετε στην ταρτιέρα. Παίρνετε 2-3 κομμάτια από το άλλο ζυμάρι και πλάθετε κορδόνια πάχους δακτύλου. Τα τοποθετείτε γύρω-γύρω στην άκρη του ζυμαριού που έχετε στρώσει στην ταρτιέρα.

Βήμα 4

Στρώνετε ομοιόμορφα την μαρμελάδα από πάνω.

Βήμα 5

Πλάθετε την υπόλοιπη ζύμη σε κορδόνια και τα τοποθετείτε πάνω στην μαρμελάδα καφασωτά έτσι που να σχηματίζονται ρόμβοι. Ψήνετε την πάστα φλώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 35-40 λεπτά.