clock icon
30'

Πέννες με κοτόπουλο, μπρόκολο και σπανάκι

Υλικά

  • 1 πακέτο πέννες
  • 30ml ελαιόλαδο
  • 600γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου Νιτσιάκος, σε κυβάκια
  • 300γρ. μπρόκολο χωρισμένο σε μπουμπουκάκια
  • 1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 700γρ. σπανάκι καθαρισμένο (χωρίς κοτσάνια), ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μυρώνια
  • 200γρ. παρμεζάνα
  • 200γρ. κασέρι

Τα πιάτα με ζυμαρικά είναι πάντα ευπρόσδεκτα σε κάθε τραπέζι. Σε αυτή τη συνταγή επιλέξαμε πέννες που “παντρεύονται” με κοτόπουλο, μπρόκολο και σπανάκι δημιουργώντας ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο.

Ζεσταίνετε άφθονο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα κι όταν πάρει βράση αλατίζετε και βράζετε τις πένες.
Ζεσταίνετε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά, ρίχνετε το κοτόπουλο και το ροδίζετε από όλες τις πλευρές. Ρίχνετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για ακόμα 1 λεπτό. Προσθέτετε και την κρέμα γάλακτος.
Δύο λεπτά πριν είναι έτοιμες οι πένες προσθέτετε στην κατσαρόλα το μπρόκολο να βράσουν μαζί για 1-2 λεπτά.
Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο και τα μεταφέρετε στο τηγάνι με το κοτόπουλο και την κρέμα γάλακτος.
Προσθέτετε το σπανάκι κι ανακατεύετε να μαραθεί. Ψιλοκόβετε και ρίχνετε μέσα και τα μυρώνια. Τέλος προσθέτετε την παρμεζάνα, το κασέρι και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Σβήνετε τη φωτιά και αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε τις πένες σε πιάτα, πασπαλίζοντας με επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε άφθονο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα κι όταν πάρει βράση αλατίζετε και βράζετε τις πένες.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά, ρίχνετε το κοτόπουλο και το ροδίζετε από όλες τις πλευρές. Ρίχνετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για ακόμα 1 λεπτό. Προσθέτετε και την κρέμα γάλακτος.

Βήμα 3

Δύο λεπτά πριν είναι έτοιμες οι πένες προσθέτετε στην κατσαρόλα το μπρόκολο να βράσουν μαζί για 1-2 λεπτά.

Βήμα 4

Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο και τα μεταφέρετε στο τηγάνι με το κοτόπουλο και την κρέμα γάλακτος.

Βήμα 5

Προσθέτετε το σπανάκι κι ανακατεύετε να μαραθεί. Ψιλοκόβετε και ρίχνετε μέσα και τα μυρώνια. Τέλος προσθέτετε την παρμεζάνα, το κασέρι και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Σβήνετε τη φωτιά και αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε τις πένες σε πιάτα, πασπαλίζοντας με επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα.