mint sauce

Υλικά

  • 120 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, μόνο το πράσινο μέρος
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, μόνο τα φύλλα
  • 2 κουτ. σούπας παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Ο δυόσμος είναι από τα πιο αγαπημένα μυρωδικά της ελληνικής κουζίνας και πολλοί από εμάς έχουμε στο παρτέρι μας. Φτιάχνουμε, λοιπόν, ένα αρωματικό πέστο δυόσμου που θα δώσει φρεσκάδα σε πιάτα με κρέας, ζυμαρικά, ακόμα και στις σαλάτες μας.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμυδάκι για 1΄-2΄ ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄ το πολύ, με προσοχή μην καεί. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε στο μπλέντερ τον δυόσμο, το μείγμα του τηγανιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το κουκουνάρι και αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν μια λεία και ομοιόμορφη πάστα. Διορθώνουμε το αλάτι ή πιπέρι.
Φωτογραφίες: Jonathan Gregson Styling: Jo Harris, Food styling: Ella Tarn

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμυδάκι για 1΄-2΄ ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄ το πολύ, με προσοχή μην καεί. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 2

Βάζουμε στο μπλέντερ τον δυόσμο, το μείγμα του τηγανιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το κουκουνάρι και αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν μια λεία και ομοιόμορφη πάστα. Διορθώνουμε το αλάτι ή πιπέρι.

Βήμα 3

Φωτογραφίες: Jonathan Gregson Styling: Jo Harris, Food styling: Ella Tarn