clock icon
20'

Πίτα–πίτσα αστραπή με παστουρμά

Υλικά

  • 4 πίτες για γύρο
  • 4 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 300γρ. ανθότυρο
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 100γρ. κασέρι τριμμένο
  • 6-8 λεπτές φέτες παστουρμά μοσχαρίσιο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού ή δυόσμου ψιλοκομμένα + λίγα ολόκληρα φύλλα για τη διακόσμηση
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Όσοι αγαπούν τον παστουρμά θα λατρέψουν αυτές τις μικρές πίτσες που ετοιμάζονται πολύ εύκολα και είναι πλούσιες σε αρώματα και γεύση.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αραδιάζετε τις πίτες σε ένα ρηχό ταψί του φούρνου στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας.
Αλείφετε σε κάθε πίτα από μια κουταλιά κέτσαπ. Προσθέτετε θρυμματισμένο ανθότυρο, ροδέλες πιπεριάς, ψιλοκομμένο παστουρμά, βασιλικό και τέλος κασέρι. Ραντίζετε τις πίτσες με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε σε ένα από τα μεσαία ράφια για 4 - 5 λεπτά, μέχρι απλώς να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε τις πίτσες ζεστές, πασπαλισμένες με αλάτι και πιπέρι και διακοσμημένες με φύλλα βασιλικού.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αραδιάζετε τις πίτες σε ένα ρηχό ταψί του φούρνου στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας.

Βήμα 2

Αλείφετε σε κάθε πίτα από μια κουταλιά κέτσαπ. Προσθέτετε θρυμματισμένο ανθότυρο, ροδέλες πιπεριάς, ψιλοκομμένο παστουρμά, βασιλικό και τέλος κασέρι. Ραντίζετε τις πίτσες με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε σε ένα από τα μεσαία ράφια για 4 - 5 λεπτά, μέχρι απλώς να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε τις πίτσες ζεστές, πασπαλισμένες με αλάτι και πιπέρι και διακοσμημένες με φύλλα βασιλικού.