Υλικά

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 150γρ. φέτα σπασμένη σε τρίμματα
  • λίγο δυόσμο φρέσκο
  • ελαιόλαδο
  • Για το σερβίρισμα

  • βυσσινάδα ή γλυκό κουταλιού βύσσινο
  • φιστίκια Αιγίνης καβουρδισμένα και χοντροκομμένα

Πέσε πίτα στο.. τηγάνι, να σε φάμε! Μια απίστευτα λαχταριστή πίτα που συνδυάζει εξαιρετικά τη φέτα με τη γλύκα του βύσσινου και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά.

Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετείτε προσεχτικά 3 φύλλα κρούστας λίγο τσαλακωμένα και αλειμμένα μεταξύ τους με λίγο ελαιόλαδο, έτσι ώστε να καλύψουν όλο τον πάτο του τηγανιού.
Πασπαλίζετε με τη φέτα, το δυόσμο και σκεπάζετε με τα άλλα 3 φύλλα κρούστας με τον ίδιο τρόπο, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια της πίτας και τηγανίζετε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα και να γίνει τραγανή. Σερβίρετε την πίτα ζεστή, περιχύνοντας τη με βυσσινάδα ή γλυκό κουταλιού βύσσινο και πασπαλίζετε στο τέλος με φιστίκια.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετείτε προσεχτικά 3 φύλλα κρούστας λίγο τσαλακωμένα και αλειμμένα μεταξύ τους με λίγο ελαιόλαδο, έτσι ώστε να καλύψουν όλο τον πάτο του τηγανιού.

Βήμα 2

Πασπαλίζετε με τη φέτα, το δυόσμο και σκεπάζετε με τα άλλα 3 φύλλα κρούστας με τον ίδιο τρόπο, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.

Βήμα 3

Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια της πίτας και τηγανίζετε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα και να γίνει τραγανή. Σερβίρετε την πίτα ζεστή, περιχύνοντας τη με βυσσινάδα ή γλυκό κουταλιού βύσσινο και πασπαλίζετε στο τέλος με φιστίκια.