mkikri-pizza
clock icon
1:10'

Πίτσα μαργαρίτα «στρόμπολι»

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 700γρ. αλεύρι για πίτσα τύπου 00 (θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ)
  • 8γρ. ξηρή μαγιά
  • 20γρ. ζάχαρη
  • 12γρ. αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 360ml χλιαρό νερό
  • Για τη σάλτσα

  • 1 κουτί ντοματοχυμό ή 1 συσκευασία κονκασέ
  • ½ ντομάτα ψιλοκομμένη
  • ½ καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό ή μια πρέζα αποξηραμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη γέμιση

  • 3 ντομάτες, σε μέτριες φέτες
  • 400γρ. μοτσαρέλα, γκούντα ή γραβιέρα,σε φέτες

Tips

  • Ο Κωνσταντίνος Τζιτζικάκης μαγειρεύει για τον Παιδικό Σταθμό Δήμου Δάφνης.

Νόστιμο σνακ, ό,τι πρέπει για τα παιδιά, σε μια διαφορετική εκδοχή της πίτσα Μαργαρίτα.

Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα μαζί τα υλικά και τα ζυμώνετε δυνατά μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή και λεία ζύμη. Τη χωρίζετε σε τρεις ίσες μπάλες, σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα να φουσκώσουν.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε όλα τα υλικά (εκτός από τον βασιλικό) για 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περιττά υγρά και να συμπυκνωθεί η σάλτσα. Τη μεταφέρετε στο μούλτι, προσθέτετε τον βασιλικό και ελάχιστο αλατοπίπερο και την πολτοποιείτε.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220pC στον αέρα. Ανοίγετε την κάθε μπάλα ζύμης σε οβάλ σχήμα (σαν βάρκα) ή ορθογώνιο, μοιράζετε τη σάλτσα και την απλώνετε καλά με ένα κουτάλι. Από πάνω απλώνετε τις ντομάτες και, τέλος, το τυρί. Τυλίγετε (ρολό) και κλείνουμε την κάτω ένωση αλείφοντας με λίγο νερό για να κολλήσει καλύτερα η ζύμη. Γυρνάτε τις πλάγιες ενώσεις προς τα κάτω πιέζοντας καλά με τα δάχτυλά σας. Χαράζετε ελαφρώς και ψήνετε για 15-20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν καλά. Αφήνετε 5 λεπτά να χλιάνουν, κόβετε και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα μαζί τα υλικά και τα ζυμώνετε δυνατά μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή και λεία ζύμη. Τη χωρίζετε σε τρεις ίσες μπάλες, σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα να φουσκώσουν.

Βήμα 2

Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε όλα τα υλικά (εκτός από τον βασιλικό) για 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περιττά υγρά και να συμπυκνωθεί η σάλτσα. Τη μεταφέρετε στο μούλτι, προσθέτετε τον βασιλικό και ελάχιστο αλατοπίπερο και την πολτοποιείτε.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220pC στον αέρα. Ανοίγετε την κάθε μπάλα ζύμης σε οβάλ σχήμα (σαν βάρκα) ή ορθογώνιο, μοιράζετε τη σάλτσα και την απλώνετε καλά με ένα κουτάλι. Από πάνω απλώνετε τις ντομάτες και, τέλος, το τυρί. Τυλίγετε (ρολό) και κλείνουμε την κάτω ένωση αλείφοντας με λίγο νερό για να κολλήσει καλύτερα η ζύμη. Γυρνάτε τις πλάγιες ενώσεις προς τα κάτω πιέζοντας καλά με τα δάχτυλά σας. Χαράζετε ελαφρώς και ψήνετε για 15-20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν καλά. Αφήνετε 5 λεπτά να χλιάνουν, κόβετε και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση