20181119183016_pizza
clock icon
35'

Πίτσα με βάση κουνουπιδιού

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι
  • 1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/4 μοτσαρέλα τριμμένη
  • λίγο φρέσκο πιπέρι
  • λίγη ρίγανη
  • λίγο σκόρδο σε σκόνη
  • 1 αβγό

Μειώστε τους υδατάνθρακες του πιάτου και προσθέστε βιταμίνες, αντικαθιστώντας την κλασική ζύμη πίτσας με βάση κουνουπιδιού. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν!

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220ºC.
Σε μία βάση πίτσας ή σε ένα ταψάκι απλώνετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Πλένετε το κουνουπίδι και το κόβετε σε μικρά μπουκετάκια. Το ρίχνετε σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει για 6-7 λεπτά.
Περνάτε το βρασμένο κουνουπίδι από το μούλτι, το απλώνετε σε μία καθαρή πετσέτα και το αφήνετε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, το τυλίγετε στην πετσέτα και το στύβετε για να αφαιρέσετε όσο περισσότερο νερό γίνεται (αυτό γίνεται για να έχετε μία τραγανή βάση).
Ρίχνετε σε ένα μπολ το κουνουπίδι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός του αβγού) και τα ανακατεύετε.
Προσθέτετε το αβγό και ανακατεύετε μία τελευταία φορά.
Απλώνετε με τα χέρια μας το μίγμα επάνω στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος (το οποίο έχετε ελαφρώς λαδώσει), προσέχοντας να μην είναι η ζύμη ούτε πολύ λεπτή, αλλά ούτε και πολύ χοντρή.
Το ψήνετε για 12-14 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.
Το βγάζετε από το φούρνο και ρίχνετε από πάνω τα υλικά της αρεσκείας μας.
Ξαναβάζετε την πίτσα στο φούρνο και την ψήνετε για 6-7 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220ºC.

Βήμα 2

Σε μία βάση πίτσας ή σε ένα ταψάκι απλώνετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Βήμα 3

Πλένετε το κουνουπίδι και το κόβετε σε μικρά μπουκετάκια. Το ρίχνετε σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει για 6-7 λεπτά.

Βήμα 4

Περνάτε το βρασμένο κουνουπίδι από το μούλτι, το απλώνετε σε μία καθαρή πετσέτα και το αφήνετε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, το τυλίγετε στην πετσέτα και το στύβετε για να αφαιρέσετε όσο περισσότερο νερό γίνεται (αυτό γίνεται για να έχετε μία τραγανή βάση).

Βήμα 5

Ρίχνετε σε ένα μπολ το κουνουπίδι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός του αβγού) και τα ανακατεύετε.

Βήμα 6

Προσθέτετε το αβγό και ανακατεύετε μία τελευταία φορά.

Βήμα 7

Απλώνετε με τα χέρια μας το μίγμα επάνω στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος (το οποίο έχετε ελαφρώς λαδώσει), προσέχοντας να μην είναι η ζύμη ούτε πολύ λεπτή, αλλά ούτε και πολύ χοντρή.

Βήμα 8

Το ψήνετε για 12-14 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.

Βήμα 9

Το βγάζετε από το φούρνο και ρίχνετε από πάνω τα υλικά της αρεσκείας μας.

Βήμα 10

Ξαναβάζετε την πίτσα στο φούρνο και την ψήνετε για 6-7 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.