mpompa
clock icon
30'

Παγωμένη μπόμπα από σεμιφρέντο με μπισκότα κανέλας και μέλι

Υλικά

    Για το σεμιφρέντο

  • 675γρ. μπισκότα κανέλας
  • 480γρ. μαργαρίνη
  • 270γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250ml γάλα πλήρες
  • 9 κρόκους αβγών
  • 100γρ. κακάο
  • 70γρ. μέλι
  • 15γρ. κονιάκ
  • Για το σοκολατένιο γλάσο

  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • 250γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 50γρ. μέλι

Ένα εύκολο και δροσερό γλυκό κομμένο και ραμμένο για τα καλοκαιρινά τραπέζια.

Στο μίξερ με σύρμα αφρατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη άχνη σε μεσαία ταχύτητα. Παράλληλα, λιώνουμε τη μαργαρίνη και ενσωματώνουμε το κακάο. Κατόπιν, προσθέτουμε το μέλι, το γάλα και το κονιάκ και ανακατεύουμε.

Αφού έχει αφρατέψει και το μίγμα με τους κρόκους και την άχνη, ρίχνουμε και τα δύο μίγματα στα χοντροσπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε

Στη συνέχεια, σερβίρουμε το σεμιφρέντο σε μια σε μια φόρμα κέικ ή σε  ημισφαιρική φόρμα διαμέτρου 20εκ. και το αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον ένα βράδυ για να παγώσει.

Για το γλάσο: Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το μέλι. Έπειτα, προσθέτουμε το μίγμα στη λιωμένη κουβερτούρα σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας με σπάτουλα.

Την επόμενη μέρα ξεφορμάρουμε, περιχύνουμε το γλύκισμα με το γλάσο σοκολάτας και διακοσμούμε με τρίμμα σοκολάτας και ζάχαρη. Συντηρούμε στην κατάψυξη μέχρι να σερβίρουμε.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Στο μίξερ με σύρμα αφρατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη άχνη σε μεσαία ταχύτητα. Παράλληλα, λιώνουμε τη μαργαρίνη και ενσωματώνουμε το κακάο. Κατόπιν, προσθέτουμε το μέλι, το γάλα και το κονιάκ και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Αφού έχει αφρατέψει και το μίγμα με τους κρόκους και την άχνη, ρίχνουμε και τα δύο μίγματα στα χοντροσπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε

Βήμα 3

Στη συνέχεια, σερβίρουμε το σεμιφρέντο σε μια σε μια φόρμα κέικ ή σε  ημισφαιρική φόρμα διαμέτρου 20εκ. και το αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον ένα βράδυ για να παγώσει.

Βήμα 4

Για το γλάσο: Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το μέλι. Έπειτα, προσθέτουμε το μίγμα στη λιωμένη κουβερτούρα σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας με σπάτουλα.

Βήμα 5

Την επόμενη μέρα ξεφορμάρουμε, περιχύνουμε το γλύκισμα με το γλάσο σοκολάτας και διακοσμούμε με τρίμμα σοκολάτας και ζάχαρη. Συντηρούμε στην κατάψυξη μέχρι να σερβίρουμε.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή