pagoto-giaourti-me-saltsa-fraoulas
clock icon
20'

Παγωτό γιαούρτι με σάλτσα φράουλας

Υλικά

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά
  • ½ κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
  • 10 μπισκότα σοκολάτας γεμιστά
  • Για τη σάλτσα φράουλας

  • 300γρ. φράουλες φρέσκες, καθαρισμένες
  • 2 κουτ. σούπας μπράντι
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη

Tips

  • Το παγωτό γιαούρτι είναι πολύ εύκολο να το κάνετε στο σπίτι σας αρκεί να τηρήσετε σωστά τους χρόνους. Μπορείτε να κάνετε διάφορες παραλλαγές προσθέτοντας υλικά ή φρούτα. Το μυστικό είναι να χτυπηθεί πολλή ώρα μαζί με τη ζάχαρη, να ενσωματωθεί μπόλικος αέρας μέσα και να αφρατέψει.

Με μόλις 3 υλικά μπορείτε να φτιάξετε το πιο απολαυστικό παγωτό γιαούρτι, που μάλιστα γίνεται και πολύ εύκολα, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι αρκετό χτύπημα στο μίξερ. Συνοδεύετε ιδανικά με λαχταριστή σάλτσα φράουλα.

Αδειάζετε το γιαούρτι και τη ζάχαρη μέσα στον κάδο του μίξερ. Τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 15 λεπτά τουλάχιστον.
Βγάζετε τον κάδο από το μίξερ, σπάτε τα μπισκότα σοκολάτας σε χοντρά κομμάτια, τα ρίχνετε στο μίγμα γιαουρτιού και ανακατεύετε με σπάτουλα. Αδειάζετε όλο το μίγμα σε μεταλλικό μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα φράουλα: Ρίχνετε στο μπλέντερ τις φράουλες, το μπράντι και τη ζάχαρη. Χτυπάτε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει ένας ωραίος πολτός και τον φυλάτε στο ψυγείο.
Σερβίρετε σε κάθε μπολ από δύο μπάλες παγωτό γιαούρτι με μπισκότο σοκολάτας και περιχύνετε με σιρόπι φράουλας.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Αδειάζετε το γιαούρτι και τη ζάχαρη μέσα στον κάδο του μίξερ. Τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 15 λεπτά τουλάχιστον.

Βήμα 2

Βγάζετε τον κάδο από το μίξερ, σπάτε τα μπισκότα σοκολάτας σε χοντρά κομμάτια, τα ρίχνετε στο μίγμα γιαουρτιού και ανακατεύετε με σπάτουλα. Αδειάζετε όλο το μίγμα σε μεταλλικό μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε τη σάλτσα φράουλα: Ρίχνετε στο μπλέντερ τις φράουλες, το μπράντι και τη ζάχαρη. Χτυπάτε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει ένας ωραίος πολτός και τον φυλάτε στο ψυγείο.

Βήμα 4

Σερβίρετε σε κάθε μπολ από δύο μπάλες παγωτό γιαούρτι με μπισκότο σοκολάτας και περιχύνετε με σιρόπι φράουλας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb