tampule 1
clock icon
30'

Παραδοσιακό ταμπουλέ

Υλικά

  • 2 κουτ. σούπας ψιλό πλιγούρι, πλυμένο
  • 1/3 φλιτζ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζ. ντομάτα ψιλοκομμένη, χωρίς σπόρους (τους κρατάμε για το πλιγούρι)
  • 2 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μέντα ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
  • 1/4 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
  • φύλλα μαρουλιού ή λάχανου για το σερβίρισμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ετοιμάζουμε δροσερό λιβανέζικο ταμπουλέ με άρωμα λεμονιού και φρέσκιας μέντας

Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολάκι και το μουλιάζουμε στον χυμό του λεμονιού και τον χυμό από τις ντομάτες. Το αφήνουμε στην άκρη για 20΄-30΄.
Σε ένα μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τέλος αναμειγνύουμε και το πλιγούρι. Σερβίρουμε αμέσως πάνω σε φύλλα μαρουλιού ή λάχανου.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολάκι και το μουλιάζουμε στον χυμό του λεμονιού και τον χυμό από τις ντομάτες. Το αφήνουμε στην άκρη για 20΄-30΄.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τέλος αναμειγνύουμε και το πλιγούρι. Σερβίρουμε αμέσως πάνω σε φύλλα μαρουλιού ή λάχανου.