pasxalina koulourakia giotis or_103417523
clock icon
40'

Πασχαλινά κουλουράκια με άρωμα πορτοκάλι

Υλικά

  • 1 κιλό Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 4 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 175γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 175γρ. αραβοσιτέλαιο
  • 4 αβγά
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 3 βανίλιες
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1-2 κρόκοι αβγών ανακατεμένοι με 1-2 κουτ. σούπας γάλα

Πεντανόστιμα κουλουράκια αρωματισμένα με πορτοκάλι που θα κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει Πάσχα. Με την εγγύηση ΓΙΩΤΗΣ σε κάθε ψήσιμο.

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και το αραβοσιτέλαιο να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτετε σταδιακά τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα και τέλος τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε σταδιακά το Αλεύρι με το Μπέικιν Πάουντερ, εναλλάξ με το γάλα, ζυμώνοντας μέχρι να πάρετε μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή.
Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί και στο μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 2 ρηχά ταψιά. Ύστερα παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάθετε κορδονάκια. Μετά τα κάνετε πλεξουδίτσες ή κουλουράκια στρογγυλά και τα αραδιάζετε στα ταψιά.
Αλείφετε τα κουλουράκια με το χτυπημένο κρόκο του αβγού και τα ψήνετε (ανά δύο τα ταψιά στο φούρνο) μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Αφήνετε να κρυώσουν και μεταφέρετε τα κουλουράκια σε μεταλλικά κουτιά ή πορσελάνινο σκεύος με καπάκι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και το αραβοσιτέλαιο να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτετε σταδιακά τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα και τέλος τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Βήμα 2

Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε σταδιακά το Αλεύρι με το Μπέικιν Πάουντερ, εναλλάξ με το γάλα, ζυμώνοντας μέχρι να πάρετε μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή.

Βήμα 3

Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί και στο μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 2 ρηχά ταψιά. Ύστερα παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάθετε κορδονάκια. Μετά τα κάνετε πλεξουδίτσες ή κουλουράκια στρογγυλά και τα αραδιάζετε στα ταψιά.

Βήμα 4

Αλείφετε τα κουλουράκια με το χτυπημένο κρόκο του αβγού και τα ψήνετε (ανά δύο τα ταψιά στο φούρνο) μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Βήμα 5

Αφήνετε να κρυώσουν και μεταφέρετε τα κουλουράκια σε μεταλλικά κουτιά ή πορσελάνινο σκεύος με καπάκι.