21160407_12896_pasxalina koulourakia
clock icon
60'

Πασχαλινά κουλουράκια με γλάσο λεμονιού και παπαρουνόσπορο

Υλικά

    Για τα κουλούρια

  • 3 αβγά
  • 200γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 λεµόνι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 100γρ. βούτυρο λιωµένο
  • 120ml γάλα
  • 600γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 κρόκοι αβγών αραιωµένοι µε 1 κουτ. σούπας νερό για το άλειμμα
  • Για το γλάσο

  • 200γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισµένη
  • χυµό από ½ λεµόνι
  • παπαρουνόσπορο για τη διακόσµηση

Μοσχοβολιστά πασχαλινά κουλουράκια, τραγανά και νόστιμα που θα φτιάξετε με προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ. Τέλεια συνοδεία του πρωινού καφέ.

Χτυπάτε τα αβγά µε τη ζάχαρη, µέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν. Προσθέτετε το ξύσµα λεµονιού, την κανέλα, το βούτυρο και συνεχίζετε για λίγα λεπτά ακόµα το ανακάτεµα, µέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ κοσκινισµένο, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ εναλλάξ µε το γάλα, µέχρι να γίνει µια µαλακή ζύµη για κουλούρια. Κατά τη διάρκεια του ανακατέµατος αλλάζετε το σύρµα σε γάντζο για να γίνει το ζυµάρι. Αφήνετε τη ζύµη να ξεκουραστεί για λίγη ώρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλάθετε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήµα θέλετε, κοτσιδάκια, στεφανάκια κ.ά. και τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο µε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Αλείφετε τα κουλουράκια µε τους χτυπημένους κρόκους και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, µέχρι να φουσκώσουν, να πάρουν χρώµα και να γίνουν τραγανά εξωτερικά και αφράτα εσωτερικά. Αφήνετε τα κουλούρια να κρυώσουν εντελώς.
Για το γλάσο: Ανακατεύετε τη ζάχαρη µε το χυµό λεµόνι, µέχρι να γίνει ένα πηχτό γλάσο. Αλείφετε τα κουλούρια µε το γλάσο, πασπαλίζετε µε παπαρουνόσπορο και τα αφήνετε για 15 λεπτά στην άκρη να στεγνώσει το γλάσο. Σερβίρετε τα κουλούρια µε ή χωρίς το γλάσο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάτε τα αβγά µε τη ζάχαρη, µέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν. Προσθέτετε το ξύσµα λεµονιού, την κανέλα, το βούτυρο και συνεχίζετε για λίγα λεπτά ακόµα το ανακάτεµα, µέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ κοσκινισµένο, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ εναλλάξ µε το γάλα, µέχρι να γίνει µια µαλακή ζύµη για κουλούρια. Κατά τη διάρκεια του ανακατέµατος αλλάζετε το σύρµα σε γάντζο για να γίνει το ζυµάρι. Αφήνετε τη ζύµη να ξεκουραστεί για λίγη ώρα.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλάθετε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήµα θέλετε, κοτσιδάκια, στεφανάκια κ.ά. και τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο µε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Βήμα 4

Αλείφετε τα κουλουράκια µε τους χτυπημένους κρόκους και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, µέχρι να φουσκώσουν, να πάρουν χρώµα και να γίνουν τραγανά εξωτερικά και αφράτα εσωτερικά. Αφήνετε τα κουλούρια να κρυώσουν εντελώς.

Βήμα 5

Για το γλάσο: Ανακατεύετε τη ζάχαρη µε το χυµό λεµόνι, µέχρι να γίνει ένα πηχτό γλάσο. Αλείφετε τα κουλούρια µε το γλάσο, πασπαλίζετε µε παπαρουνόσπορο και τα αφήνετε για 15 λεπτά στην άκρη να στεγνώσει το γλάσο. Σερβίρετε τα κουλούρια µε ή χωρίς το γλάσο.