patates dentrolivano thimari
clock icon
20'

Πατάτες στο τηγάνι με θυμάρι, δεντρολίβανο και σκόρδο

Υλικά

  • 1 κιλό πατατούλες μικρές, με τη φλούδα τους
  • 150ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
  • 2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ή ξερό
  • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο
  • αλάτι χοντρό, πιπέρι

Tips

  • Το βράσιμο στην αρχή δεν αφήνει τις πατάτες να απορροφήσουν μετά στο τηγάνι πολλά λιπαρά.

Ένα νοστιμότατο συνοδευτικό για τα ψητά σας. Μπορεί επίσης να γίνει από μόνο του ένα χορταστικό και ελαφρύ κυρίως πιάτο αν φτιάξετε μια δροσερή πράσινη σαλάτα να το συνοδεύσει.

Πλένετε πολύ καλά τις πατατούλες και τις βράζετε για 10 λεπτά σε νερό που κοχλάζει. Tις κόβετε σε μεγάλα κυβάκια.
Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτετε τις πατάτες, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το σκόρδο και το αλάτι.
Με γρήγορες κινήσεις ανακατεύετε συνεχώς και προσεχτικά μέχρι να ροδίσουν ωραία οι πατάτες και να αποκτήσουν χρυσαφένια κρούστα.
Φωτογραφία - Food Styling: Aντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε πολύ καλά τις πατατούλες και τις βράζετε για 10 λεπτά σε νερό που κοχλάζει. Tις κόβετε σε μεγάλα κυβάκια.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτετε τις πατάτες, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το σκόρδο και το αλάτι.

Βήμα 3

Με γρήγορες κινήσεις ανακατεύετε συνεχώς και προσεχτικά μέχρι να ροδίσουν ωραία οι πατάτες και να αποκτήσουν χρυσαφένια κρούστα.

Φωτογραφία - Food Styling: Aντωνία Κατή