paidakia
clock icon
35'

Παϊδάκια αρνίσια μαριναρισμένα με σκόρδο και λάιμ

Υλικά

  • 1 κιλό παϊδάκια αρνίσια
  • Για τη μαρινάδα

  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 2 κουτ. σούπας λεμονοθύμαρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Στο άρωμα της τσίκνας ουδείς (κρεατοφάγος) αντιστέκεται και τα αρνίσια παϊδάκια έχουν άλλη νοστιμιά όταν τα φτιάξεις στη σχάρα. Υπάρχει βέβαια και η εναλλακτική του φούρνου.

Πλένετε και σκουπίζετε καλά τα παϊδάκια.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το σκόρδο, το χυμό και το ξύσμα λάιμ, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
Βάζετε τα παϊδάκια στο μπολ και ανακατεύετε καλά με τα χέρια. Σκεπάζετε το μπολ με το καπάκι του ή με αλουμινόχαρτο και τα αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βγάζετε τα παϊδάκια από το ψυγείο και τα αφήνετε για 1 ώρα μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Για ψήσιμο στη σχάρα: Ψήνετε σε καυτή σχάρα για 10-15 λεπτά γυρίζοντας τα παϊδάκια 1-2 φορές.
Για ψήσιμο στο φούρνο: Προθερμαίνετε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 200οC και ψήνετε για 20-25 λεπτά γυρίζοντας τα παϊδάκια 1-2 φορές.

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε και σκουπίζετε καλά τα παϊδάκια.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το σκόρδο, το χυμό και το ξύσμα λάιμ, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Βάζετε τα παϊδάκια στο μπολ και ανακατεύετε καλά με τα χέρια. Σκεπάζετε το μπολ με το καπάκι του ή με αλουμινόχαρτο και τα αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Βήμα 4

Βγάζετε τα παϊδάκια από το ψυγείο και τα αφήνετε για 1 ώρα μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Βήμα 5

Για ψήσιμο στη σχάρα: Ψήνετε σε καυτή σχάρα για 10-15 λεπτά γυρίζοντας τα παϊδάκια 1-2 φορές.

Βήμα 6

Για ψήσιμο στο φούρνο: Προθερμαίνετε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 200οC και ψήνετε για 20-25 λεπτά γυρίζοντας τα παϊδάκια 1-2 φορές.