kotopoulo paidakia mikri
clock icon
35'

Παϊδάκια κοτόπουλου στο φούρνο

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό παϊδάκια από κοτόπουλο
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2-3 λεμόνια, τον χυμό
  • ρίγανη
  • ανθό αλατιού
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Στήνουμε τα πιο μερακλίδικα τραπέζια με πρωταγωνιστές ζουμερά παϊδάκια κοτόπουλου! Πιο νόστιμα και εύκολα δεν γίνεται…

Προθερμαίνουμε πολύ καλά τον φούρνο στους 200οC στο γκριλ. Απλώνουμε τα παϊδάκια σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και τα τοποθετούμε σε μονή στρώση πάνω σε μια σχάρα.
Ακουμπάμε τη σχάρα πάνω από ένα ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά και από τις δύο πλευρές ή μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Τα μεταφέρουμε σε μια ζεστή πιατέλα, περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με ρίγανη. Τα συνοδεύουμε με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε πολύ καλά τον φούρνο στους 200οC στο γκριλ. Απλώνουμε τα παϊδάκια σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και τα τοποθετούμε σε μονή στρώση πάνω σε μια σχάρα.

Βήμα 2

Ακουμπάμε τη σχάρα πάνω από ένα ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά και από τις δύο πλευρές ή μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα και να πάρουν ωραίο χρώμα.

Βήμα 3

Τα μεταφέρουμε σε μια ζεστή πιατέλα, περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με ρίγανη. Τα συνοδεύουμε με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες.