ryzi-pilafi-me-rodi
clock icon
50'

Πιλάφι με σαφράν, τηγανητό φιδέ και ρόδι

Υλικά

  • 250γρ. ρύζι για νυχάκι ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 1 πρέζα σαφράν (0,25γρ.)
  • 150γρ. φιδέ (μαλλιά αγγέλου)
  • 1 μεγάλο ρόδι, ώριμο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • αλάτι, πιπέρι

Ιδιαίτερο και πολύ εντυπωσιακό συνοδευτικό που θα ταιριάξει γάντι στο γιορτινό σας τραπέζι. Θα το φτιάξουμε με ρύζι νυχάκι ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ για να γίνει πεντανόστιμο και σπυρωτό!

Πλένετε καλά το ρύζι με άφθονο κρύο νερό. Το αφήνετε να στεγνώσει σ’ ένα σουρωτήρι.
Σε μια μεγαλούτσικη κατσαρόλα βάζετε το φρέσκο βούτυρο και το ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε μέσα το ρύζι και το σοτάρετε μέχρι να στεγνώσει η κατσαρόλα και το ρύζι να απορροφήσει όλο το βούτυρο.
Ρίχνετε μέσα τρία νεροπότηρα νερό. Ρίχνετε το σαφράν, αλατίζετε και προσθέτετε ελάχιστο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά το μίγμα και περιμένετε να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το αφήνετε να βράσει για περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το περισσότερο νερό.
Ανοίγετε το καπάκι, κλείνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με μια υφασμάτινη πετσέτα και το αφήνετε να ηρεμήσει καλά.
Εν τω μεταξύ σ’ ένα τηγανάκι βάζετε μία κουταλιά σούπας βούτυρο και μία κουταλιά λάδι, τα αφήνετε να ζεσταθούν καλά και ρίχνετε μέσα τον ωμό φιδέ. Τον σοτάρετε μέχρι να σκουρύνει και να γίνει χρυσός.
Τον αποσύρετε από τη φωτιά, τον σπάτε σε μικρά κομμάτια, τον βάζετε μέσα στο κίτρινο πιλάφι και ανακατεύετε καλά.
Ξεσποριάζετε το ρόδι και ρίχνετε τους σπόρους μέσα στο πιλάφι. Ανακατεύετε, βάζετε το πιλάφι σε μια στρογγυλή φόρμα, αναποδογυρίζετε σε μια στρογγυλή πιατέλα και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε καλά το ρύζι με άφθονο κρύο νερό. Το αφήνετε να στεγνώσει σ’ ένα σουρωτήρι.

Βήμα 2

Σε μια μεγαλούτσικη κατσαρόλα βάζετε το φρέσκο βούτυρο και το ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε μέσα το ρύζι και το σοτάρετε μέχρι να στεγνώσει η κατσαρόλα και το ρύζι να απορροφήσει όλο το βούτυρο.

Βήμα 3

Ρίχνετε μέσα τρία νεροπότηρα νερό. Ρίχνετε το σαφράν, αλατίζετε και προσθέτετε ελάχιστο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά το μίγμα και περιμένετε να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το αφήνετε να βράσει για περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το περισσότερο νερό.

Βήμα 4

Ανοίγετε το καπάκι, κλείνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με μια υφασμάτινη πετσέτα και το αφήνετε να ηρεμήσει καλά.

Βήμα 5

Εν τω μεταξύ σ’ ένα τηγανάκι βάζετε μία κουταλιά σούπας βούτυρο και μία κουταλιά λάδι, τα αφήνετε να ζεσταθούν καλά και ρίχνετε μέσα τον ωμό φιδέ. Τον σοτάρετε μέχρι να σκουρύνει και να γίνει χρυσός.

Βήμα 6

Τον αποσύρετε από τη φωτιά, τον σπάτε σε μικρά κομμάτια, τον βάζετε μέσα στο κίτρινο πιλάφι και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 7

Ξεσποριάζετε το ρόδι και ρίχνετε τους σπόρους μέσα στο πιλάφι. Ανακατεύετε, βάζετε το πιλάφι σε μια στρογγυλή φόρμα, αναποδογυρίζετε σε μια στρογγυλή πιατέλα και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb