poutiga-efkoli-nik1
clock icon
60'

Πουτίγκα πανεύκολη με μπισκότα και σοκολάτα

Υλικά

  • 4 αβγά φρέσκα
  • 240γρ. ζάχαρη καστανή ψιλή
  • 1 λοβό βανίλιας ή 2 κάψουλάκια βανιλίνη
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 20γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη για την επάλειψη του ταψιού
  • 300γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 50γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Ένα επιδόρπιο που θα φτιάξετε πολύ εύκολα και θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ τα αβγά ολόκληρα με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και να λιώσει η ζάχαρη.
Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια βανίλια, κόβετε το λοβό κατά μήκος και με ένα μυτερό μαχαιράκι «ξύνετε» τα σποράκια και τα ρίχνετε στο μίγμα με τα αβγά μαζί με το γάλα. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και με τη βανιλίνη. Συνεχίζετε το ανακάτεμα με έναν αβγοδάρτη.
Βουτυρώνετε το ταψί. Αραδειάζετε τα μπισκότα στο ταψί σε όσες στρώσεις χρειαστεί. Πασπαλίζετε με τις σταγόνες σοκολάτας. Αδειάζετε πάνω από τα μπισκότα το μίγμα των αβγών. Αφήνετε το γλυκό 20 λεπτά μέσα στο ψυγείο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Ψήνετε τη πουτίγκα για 35 λεπτά. Αποσύρετε τη πουτίγκα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει για 30 λεπτά. Την πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ τα αβγά ολόκληρα με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και να λιώσει η ζάχαρη.

Βήμα 2

Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια βανίλια, κόβετε το λοβό κατά μήκος και με ένα μυτερό μαχαιράκι «ξύνετε» τα σποράκια και τα ρίχνετε στο μίγμα με τα αβγά μαζί με το γάλα. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και με τη βανιλίνη. Συνεχίζετε το ανακάτεμα με έναν αβγοδάρτη.

Βήμα 3

Βουτυρώνετε το ταψί. Αραδειάζετε τα μπισκότα στο ταψί σε όσες στρώσεις χρειαστεί. Πασπαλίζετε με τις σταγόνες σοκολάτας. Αδειάζετε πάνω από τα μπισκότα το μίγμα των αβγών. Αφήνετε το γλυκό 20 λεπτά μέσα στο ψυγείο.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Ψήνετε τη πουτίγκα για 35 λεπτά. Αποσύρετε τη πουτίγκα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει για 30 λεπτά. Την πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή