prasines-tiganites-ntomates
clock icon
35'

Πράσινες τηγανητές ντομάτες

Υλικά

  • 6 μεγάλες ντομάτες, πράσινες
  • 200γρ. αλεύρι
  • 160γρ. καλαμποκάλευρο
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 100γρ. σάλτσα πέστο έτοιμη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα

Κάνουμε τις ντομάτες πανέ και τηγανητές στο τηγάνι και έχουμε ένα υπέροχο μεζέ για το ούζο και το τσίπουρο.

Πλένετε τις ντομάτες και αφαιρείτε τα κοτσάνια τους. Τις κόβετε σε χοντρές φέτες και τις απλώνετε σε χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνετε και τις αφήνετε να στραγγίξουν για 10 λεπτά.
Χτυπάτε τα αβγά σε βαθύ μπολ μαζί με δύο κουταλιές νερό. Πανάρετε τις ντομάτες περνώντας τες πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από το καλαμποκάλευρο.
Τις τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Ακουμπάτε τις τηγανητές ντομάτες σε χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια τις σερβίρετε με σάλτσα πέστο και φυλλαράκια βασιλικού.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε τις ντομάτες και αφαιρείτε τα κοτσάνια τους. Τις κόβετε σε χοντρές φέτες και τις απλώνετε σε χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνετε και τις αφήνετε να στραγγίξουν για 10 λεπτά.

Βήμα 2

Χτυπάτε τα αβγά σε βαθύ μπολ μαζί με δύο κουταλιές νερό. Πανάρετε τις ντομάτες περνώντας τες πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από το καλαμποκάλευρο.

Βήμα 3

Τις τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Ακουμπάτε τις τηγανητές ντομάτες σε χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια τις σερβίρετε με σάλτσα πέστο και φυλλαράκια βασιλικού.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb