SALATA ME KOTOPOYLO KAI TSILI
clock icon
35'

Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο και τσίλι

Υλικά

  • 100γρ. σπανάκι
  • 300γρ. φασολάκια φρέσκα, καθαρισμένα και ζεματισμένα
  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 2 κόκκινες πιπεριές τσίλι χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
  • 2 κουτ. γλυκού ξύσμα από λάιμ
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • Για το dressing

  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζάνι γάλα καρύδας
  • 1/4 φλιτζανιού κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας χυμό από λάιμ
  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα ψαριού

Μια απίστευτα νόστιμη σαλάτα που δίνει μια ethnic πινελιά στο τραπέζι σας και μπορείτε να την απολαύσετε και ως ελαφρύ κυρίως πιάτο.

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνετε τις πιπεριές τσίλι, το ξύσμα από λάιμ και τη ζάχαρη και σοτάρετε για 1 λεπτό.
Προσθέτετε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα σοτάρετε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνετε το ζωμό και σιγοβράζετε για 15-20 λεπτά. Κατόπιν κόβετε το κοτόπουλο σε χοντρές φέτες.
Ετοιμάζετε το dressing: Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύετε για να ενωθούν.
Μοιράζετε τα φασολάκια και το σπανάκι σε τέσσερα πιάτα, σερβίρετε από πάνω τις φέτες του κοτόπουλου και περιχύνετε με το dressing.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνετε τις πιπεριές τσίλι, το ξύσμα από λάιμ και τη ζάχαρη και σοτάρετε για 1 λεπτό.

Βήμα 2

Προσθέτετε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα σοτάρετε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνετε το ζωμό και σιγοβράζετε για 15-20 λεπτά. Κατόπιν κόβετε το κοτόπουλο σε χοντρές φέτες.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε το dressing: Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύετε για να ενωθούν.

Βήμα 4

Μοιράζετε τα φασολάκια και το σπανάκι σε τέσσερα πιάτα, σερβίρετε από πάνω τις φέτες του κοτόπουλου και περιχύνετε με το dressing.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb