salata-me-revithia
clock icon
1:15'

Ρεβιθοσαλάτα με κουρκουμά και κρουτόν τηγανητής πίτας

Υλικά

  • 500γρ. ρεβίθια
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 γεμάτη κουτ. σούπας κουρκουμά
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 200γρ. φέτα λιωμένη με το πιρούνι
  • 3 πίτες για σουβλάκι

Αρωματική και ιδιαίτερα χορταστική σαλάτα με ρεβίθια. Αντί για κρουτόν, θα προσθέσετε πίτες για σουβλάκι.

Μουλιάζετε αποβραδίς τα ρεβίθια σε άφθονο νερό. Την άλλη μέρα τα κλείνετε μέσα σε μια πετσέτα και τα τρίβετε να φύγουν όσα περισσότερα φλούδια γίνεται. Τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 1 ώρα περίπου, προσέχοντας να μη διαλυθούν. Τα σουρώνετε.

Παίρνετε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο και αμέσως μετά τα ρεβίθια. Τα σοτάρετε και ρίχνετε τον κουρκουμά ανακατεύοντας συνεχώς. Τα αδειάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.

Ρίχνετε μέσα τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον ψιλοκομμένο άνηθο και την κόκκινη πιπεριά. Ανακατεύετε. Τοποθετείτε το μίγμα σε μια μεγάλη πιατέλα. Πασπαλίζετε από πάνω με τη λιωμένη φέτα.

Κόβετε τις πίτες σε μπαστουνάκια μήκους 4-5εκ. Σοτάρετε τις πίτες σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο. Μόλις γίνουν τραγανές τις παίρνετε και τις καρφώνετε περιμετρικά στην πιατέλα με τα ρεβίθια. Σερβίρετε τη σαλάτα ζεστή.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσα

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζετε αποβραδίς τα ρεβίθια σε άφθονο νερό. Την άλλη μέρα τα κλείνετε μέσα σε μια πετσέτα και τα τρίβετε να φύγουν όσα περισσότερα φλούδια γίνεται. Τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 1 ώρα περίπου, προσέχοντας να μη διαλυθούν. Τα σουρώνετε.

Βήμα 2

Παίρνετε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο και αμέσως μετά τα ρεβίθια. Τα σοτάρετε και ρίχνετε τον κουρκουμά ανακατεύοντας συνεχώς. Τα αδειάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.

Βήμα 3

Ρίχνετε μέσα τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον ψιλοκομμένο άνηθο και την κόκκινη πιπεριά. Ανακατεύετε. Τοποθετείτε το μίγμα σε μια μεγάλη πιατέλα. Πασπαλίζετε από πάνω με τη λιωμένη φέτα.

Βήμα 4

Κόβετε τις πίτες σε μπαστουνάκια μήκους 4-5εκ. Σοτάρετε τις πίτες σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο. Μόλις γίνουν τραγανές τις παίρνετε και τις καρφώνετε περιμετρικά στην πιατέλα με τα ρεβίθια. Σερβίρετε τη σαλάτα ζεστή.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσα