clock icon
45'

Ρολάκια αραβικής πίτας με γιαούρτι και πικάντικο κιμά

Υλικά

  • 4 αραβικές πίτες μεγάλες
  • Για τον κιμά

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το γιαούρτι

  • ½ κιλό γιαούρτι σουρωτό
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Οι αραβικές πίτες με μια ωραία γέμιση λαχανικών, αλλαντικών ή και κρεατικών όπως κιμάς ή χοιρινό μεταμορφώνονται στο απόλυτο σνακ. Εδώ τις αλείφουμε με μια ωραία σάλτσα γιαουρτιού και τις γεμίζουμε με πικάντικο κιμά. Συνδυάστε τες με ένα ποτήρι παγωμένη μπίρα.

Αρχικά, ετοιμάζετε τον κιμά: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του. Ρίχνετε μέσα τον κιμά και τον καβουρδίζετε ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν καβουρδιστεί, σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε μέσα την πάπρικα και αλατοπιπερώνετε.
Διαλύετε τον ντοματοπελτέ σε ένα ποτηράκι του κρασιού χλιαρό νερό και το αδειάζετε μέσα στον κιμά. Σιγοβράζετε μέχρι να στεγνώσει εντελώς ο κιμάς και να μείνει χωρίς σάλτσα. Ρίχνετε μέσα το μαϊντανό και ανακατεύετε. Διατηρείτε τον κιμά ζεστό.
Ετοιμάζετε το αρωματικό γιαούρτι: Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζετε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το ξίδι, αλατίζοντας με μέτρο. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε μέσα τον άνηθο, το δυόσμο, την ψιλοκομμένη ντομάτα και το κρεμμυδάκι. Ανακατεύετε ακόμα μια φορά και ετοιμάζετε τις πιτούλες.
Σε μια λεία επιφάνεια της κουζίνας απλώνετε ένα κομμάτι λαδόκολλα, βάζετε πάνω μία πίτα, αλείφετε με λίγο από το αρωματικό γιαούρτι να πιάσει όλη την επιφάνεια και σκορπάτε από πάνω μπόλικο καβουρδισμένο κιμά. Τυλίγετε την πίτα σφιχτά με τη βοήθεια της λαδόκολλας, σαν καραμέλα και κόβετε στη μέση. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και με τις υπόλοιπες πίτες και σερβίρετε σαν τυλιχτά σουβλάκια σε πιατέλα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά, ετοιμάζετε τον κιμά: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του. Ρίχνετε μέσα τον κιμά και τον καβουρδίζετε ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν καβουρδιστεί, σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε μέσα την πάπρικα και αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 2

Διαλύετε τον ντοματοπελτέ σε ένα ποτηράκι του κρασιού χλιαρό νερό και το αδειάζετε μέσα στον κιμά. Σιγοβράζετε μέχρι να στεγνώσει εντελώς ο κιμάς και να μείνει χωρίς σάλτσα. Ρίχνετε μέσα το μαϊντανό και ανακατεύετε. Διατηρείτε τον κιμά ζεστό.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε το αρωματικό γιαούρτι: Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζετε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το ξίδι, αλατίζοντας με μέτρο. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε μέσα τον άνηθο, το δυόσμο, την ψιλοκομμένη ντομάτα και το κρεμμυδάκι. Ανακατεύετε ακόμα μια φορά και ετοιμάζετε τις πιτούλες.

Βήμα 4

Σε μια λεία επιφάνεια της κουζίνας απλώνετε ένα κομμάτι λαδόκολλα, βάζετε πάνω μία πίτα, αλείφετε με λίγο από το αρωματικό γιαούρτι να πιάσει όλη την επιφάνεια και σκορπάτε από πάνω μπόλικο καβουρδισμένο κιμά. Τυλίγετε την πίτα σφιχτά με τη βοήθεια της λαδόκολλας, σαν καραμέλα και κόβετε στη μέση. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και με τις υπόλοιπες πίτες και σερβίρετε σαν τυλιχτά σουβλάκια σε πιατέλα.