krepes me spanaki
clock icon
1:50'

Ρολάκια κρέπας με γέμιση σπανάκι, τυρί και κουκουνάρι

Υλικά

    Για τις κρέπες

  • 1 συσκευασία Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
  • 400ml γάλα
  • 3 αβγά
  • λίγο βούτυρο για το ψήσιμο
  • Για τη γέμιση

  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500γρ. σπανάκι μέτρια κομμένο
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 250γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
  • 2 αβγά
  • 50γρ. κουκουναρόσπορους
  • 1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 200ml κρέμα γάλακτος

Γλυκές ή αλμυρές, όπως και να τις απολαύσετε οι κρέπες είναι αγαπημένη επιλογή που προσαρμόζεται σε κάθε περίσταση. Το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ είναι το μικρό μυστικό που θα σάς βοηθήσει να τις κάνετε τέλειες εξοικονομώντας χρόνο.

Ετοιμάζετε τις Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βουτυρώνετε ελαφρά ένα τηγανάκι διαμέτρου 14 εκ. και το βάζετε να ζεσταθεί στη φωτιά. Έχοντας σαν μεζούρα ένα φλιτζανάκι του καφέ, ρίχνετε από το Μίγμα για Κρέπες στο καυτό τηγανάκι γυρίζοντάς το κυκλικά ώστε να πάει παντού. Αφού ψηθεί η κρέπα από τη μία πλευρά, γυρίζετε να ψηθεί κι από την άλλη. Συνεχίζετε μέχρι να ψήσετε όλες τις κρέπες και από τις δύο πλευρές και τις φυλάτε σε πιατέλα.
Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό βαθύ σκεύος και σοτάρετε το πράσο και τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σπανάκι και ανακατεύετε να μαραθεί. Αλατοπιπερώνετε. Όταν μαραθεί το βγάζετε εκτός φωτιάς και το στραγγίζετε από τα υγρά του. Προσθέτετε το ανθότυρο, το μισό κεφαλοτύρι, το ένα αβγό ελαφρά χτυπημένο, τους κουκουναρόσπορους και τον μάραθο ή τον άνηθο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Παίρνετε μία κρέπα, τοποθετείτε γέμιση στο μισό περίπου μέρος και την κλείνετε σε ρολό. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας. Κόβετε την κάθε κρέμα στα τρία και τοποθετείτε τα κομμένα ρολά όρθια, το ένα δίπλα στο άλλο μέσα σε καλά βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το δεύτερο αβγό και περιχύνετε το φαγητό με το μίγμα. Πασπαλίζετε με το τυρί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε τις Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.

Βήμα 2

Βουτυρώνετε ελαφρά ένα τηγανάκι διαμέτρου 14 εκ. και το βάζετε να ζεσταθεί στη φωτιά. Έχοντας σαν μεζούρα ένα φλιτζανάκι του καφέ, ρίχνετε από το Μίγμα για Κρέπες στο καυτό τηγανάκι γυρίζοντάς το κυκλικά ώστε να πάει παντού. Αφού ψηθεί η κρέπα από τη μία πλευρά, γυρίζετε να ψηθεί κι από την άλλη. Συνεχίζετε μέχρι να ψήσετε όλες τις κρέπες και από τις δύο πλευρές και τις φυλάτε σε πιατέλα.

Βήμα 3

Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό βαθύ σκεύος και σοτάρετε το πράσο και τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σπανάκι και ανακατεύετε να μαραθεί. Αλατοπιπερώνετε. Όταν μαραθεί το βγάζετε εκτός φωτιάς και το στραγγίζετε από τα υγρά του. Προσθέτετε το ανθότυρο, το μισό κεφαλοτύρι, το ένα αβγό ελαφρά χτυπημένο, τους κουκουναρόσπορους και τον μάραθο ή τον άνηθο.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Παίρνετε μία κρέπα, τοποθετείτε γέμιση στο μισό περίπου μέρος και την κλείνετε σε ρολό. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας. Κόβετε την κάθε κρέμα στα τρία και τοποθετείτε τα κομμένα ρολά όρθια, το ένα δίπλα στο άλλο μέσα σε καλά βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.

Βήμα 5

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το δεύτερο αβγό και περιχύνετε το φαγητό με το μίγμα. Πασπαλίζετε με το τυρί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.