rolakia-solomou
clock icon
20'

Ρολάκια σολομού γεμιστά με κρέμα τυριού και αρωματικά βότανα

Υλικά

  • 300γρ. φέτες σολομού καπνιστού, όσο γίνεται φαρδιές
  • μερικές φέτες ψωμιού, λεπτές, στρογγυλές και φρυγανισμένες
  • λίγη πάπρικα
  • κάπαρη για γαρνίρισμα
  • Για τη γέμιση

  • 250γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. γλυκού κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο μαζί με τα τρυφερά πράσινα φύλλα
  • 2 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • αλάτι, κατά προτίμηση, ακατέργαστο θαλασσινό
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Πώς ταιριάζει ο σολομός με την κρέμα τυριού δεν λέγεται. Και εδώ παντρεύονται σε ένα γευστικό πιάτο για ένα γρήγορο βραδινό μέχρι το γιορτινό τραπέζι.

Κόβετε τις φέτες του σολομού σε στενόμακρα κομμάτια φάρδους 12εκ. (μπορεί το μήκος να αλλάξει ανάλογα με το μέγεθος της κάθε φέτας).
Λιώνετε το τυρί με πιρούνι και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Τα ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα συμπαγές μίγμα.
Στρώνετε στον πάγκο μια φέτα σολομό και βάζετε κατά πλάτος αρκετή γέμιση σε σχήμα κυλίνδρου πάχους 2,5 εκ., αφήνοντας κενό 2 εκ. από την κάθε πλευρά. Τυλίγετε το σολομό σε ρολό και τοποθετείτε σε πιατέλα με το δίπλωμα προς τα κάτω. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα υλικά και τυλίγετε κάθε ρολό με μεμβράνη διπλώνοντας τις άκρες για να κλείσουν καλά. Τα βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να κρυώσουν καλά.
Ξετυλίγετε τα ρολά από τη μεμβράνη, με κοφτερό λεπτό μαχαίρι κόβετε φέτες 2εκ. και τις τοποθετείτε πάνω στις φέτες ψωμιού. Πασπαλίζετε με ελάχιστη πάπρικα και γαρνίρετε με μια κάπαρη στο κέντρο.
Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος Food styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε τις φέτες του σολομού σε στενόμακρα κομμάτια φάρδους 12εκ. (μπορεί το μήκος να αλλάξει ανάλογα με το μέγεθος της κάθε φέτας).

Βήμα 2

Λιώνετε το τυρί με πιρούνι και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Τα ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα συμπαγές μίγμα.

Βήμα 3

Στρώνετε στον πάγκο μια φέτα σολομό και βάζετε κατά πλάτος αρκετή γέμιση σε σχήμα κυλίνδρου πάχους 2,5 εκ., αφήνοντας κενό 2 εκ. από την κάθε πλευρά. Τυλίγετε το σολομό σε ρολό και τοποθετείτε σε πιατέλα με το δίπλωμα προς τα κάτω. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα υλικά και τυλίγετε κάθε ρολό με μεμβράνη διπλώνοντας τις άκρες για να κλείσουν καλά. Τα βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να κρυώσουν καλά.

Βήμα 4

Ξετυλίγετε τα ρολά από τη μεμβράνη, με κοφτερό λεπτό μαχαίρι κόβετε φέτες 2εκ. και τις τοποθετείτε πάνω στις φέτες ψωμιού. Πασπαλίζετε με ελάχιστη πάπρικα και γαρνίρετε με μια κάπαρη στο κέντρο.

Βήμα 5

Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος Food styling: Elena Jeffrey