20181112171840_krepes-kolokitha
clock icon
45'

Κρέπες με ψητή κολοκύθα και φέτα

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 4-6 ψημένες κρέπες φτιαγμένες με το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
  • Για τη γέμιση

  • 600γρ. κολοκύθα σε κυβάκια
  • λίγο ε.π. ελαιόλαδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 250γρ. τρίμμα φέτας
  • 3 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • φυλλαράκια δυόσμου

Κρέπες με ελαφριά γέμιση από ψητή κολοκύθα και φέτα, που σερβίρεται ως ορεκτικό στα γιορτινά μας τραπέζια. Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή χάρη στο Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ.

Ψήνουμε την κολοκύθα σε φούρνο στους 200° C πάνω σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα μέχρι να μαλακώσει.

Στο μεταξύ, σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τα φρέσκα κρεμμυδάκια με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε μαζί με την ψημένη κολοκύθα, το δυόσμο, τη φέτα και ανάλογο αλατοπίπερο. Κρατάμε δύο κουταλιές της σούπας γέμιση στην άκρη.

Μοιράζουμε τη γέμιση στις κρέπες και τις τυλίγουμε σε ρολά. Τις σερβίρουμε σε πιάτα ανά δύο.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα χτυπώντας στο μπλέντερ τη γέμιση που κρατήσαμε με γιαούρτι, λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και δυόσμο. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας. Συνοδεύουμε την κάθε μερίδα με δύο κουταλιές της σούπας από αυτήν τη σάλτσα.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Ψήνουμε την κολοκύθα σε φούρνο στους 200° C πάνω σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 2

Στο μεταξύ, σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τα φρέσκα κρεμμυδάκια με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε μαζί με την ψημένη κολοκύθα, το δυόσμο, τη φέτα και ανάλογο αλατοπίπερο. Κρατάμε δύο κουταλιές της σούπας γέμιση στην άκρη.

Βήμα 3

Μοιράζουμε τη γέμιση στις κρέπες και τις τυλίγουμε σε ρολά. Τις σερβίρουμε σε πιάτα ανά δύο.

Βήμα 4

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα χτυπώντας στο μπλέντερ τη γέμιση που κρατήσαμε με γιαούρτι, λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και δυόσμο. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας. Συνοδεύουμε την κάθε μερίδα με δύο κουταλιές της σούπας από αυτήν τη σάλτσα.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή