ROLO-ME-PATATES-MPEIKON-KAI-KASERI
clock icon
55'

Ρολό με πατάτες, μπέικον και κασέρι

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 300γρ. πατάτες βρασμένες
  • 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 ντομάτες λιαστές, ψιλοκομμένες

Πατατόπιτα σε ρολό, με μπέικον, κασέρι και λιαστές ντομάτες που απογειώνουν τη γεύση του.

Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το μπέικον. Σοτάρετε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει το μπέικον και να γίνει τραγανό. Ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC. Σε ένα μπολ βάζετε τις βρασμένες πατάτες, τις λιώνετε με πιρούνι, ρίχνετε μέσα το καβουρδισμένο μπέικον με το κρεμμύδι και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το κασέρι, το μαϊντανό και τις λιαστές ντομάτες. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
Απλώνετε το φύλλο της σφολιάτας σε λεία επιφάνεια, βάζετε πάνω το μίγμα της πατάτας και τυλίγετε σε ρολό. Κλείνετε τις άκρες δεξιά και αριστερά, βουτώντας τα δάχτυλα σας και πιέζοντας.
Ακουμπάτε το ρολό σε ταψάκι και το ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η σφολιάτα. Αφήνετε το ρολό να κρυώσει λιγάκι και με πολύ κοφτερό μαχαίρι το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε σε πιάτα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το μπέικον. Σοτάρετε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει το μπέικον και να γίνει τραγανό. Ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC. Σε ένα μπολ βάζετε τις βρασμένες πατάτες, τις λιώνετε με πιρούνι, ρίχνετε μέσα το καβουρδισμένο μπέικον με το κρεμμύδι και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το κασέρι, το μαϊντανό και τις λιαστές ντομάτες. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.

Βήμα 3

Απλώνετε το φύλλο της σφολιάτας σε λεία επιφάνεια, βάζετε πάνω το μίγμα της πατάτας και τυλίγετε σε ρολό. Κλείνετε τις άκρες δεξιά και αριστερά, βουτώντας τα δάχτυλα σας και πιέζοντας.

Βήμα 4

Ακουμπάτε το ρολό σε ταψάκι και το ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η σφολιάτα. Αφήνετε το ρολό να κρυώσει λιγάκι και με πολύ κοφτερό μαχαίρι το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε σε πιάτα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb