clock icon
40'

Ρώσικη με βραστά αβγά

Υλικά

  • ½ κιλό πατάτες βρασμένες και κομμένες σε ζαράκια
  • ½ κιλό καρότα βρασμένα και κομμένα σε ζαράκια
  • ½ κιλό αρακά βρασμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κάππαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
  • 2 κρόκοι αβγών
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό λεμονιού
  • άφθονο ηλιέλαιο
  • αλάτι, λευκό πιπέρι
  • 5 αβγά βρασμένα
  • φυλλαράκια μαϊντανού για το γαρνίρισμα

Σερβίρεται ως ορεκτικό που ταιριάζει πολύ στα κυριακάτικα αλλά και τα γιορτινά τραπέζια, δίπλα σε ψητό κρέας ή ψάρι. Μην διστάσετε όμως να την προσθέσετε και μέσα σε σάντουιτς.

Πρώτα ετοιμάζετε τη μαγιονέζα. Σε ένα μπολ ρίχνετε τους κρόκους των αβγών και τη μουστάρδα. Με ένα ραβδομπλέντερ τα χτυπάτε μαζί για λίγο και στη συνέχεια προσθέτετε ηλιέλαιο και λεμόνι διαδοχικά. Μόλις πήξει η μαγιονέζα προσθέτετε αλάτι και λευκό πιπέρι.
Για να φτιάξετε τη σαλάτα αδειάζετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μέσα σε στο μπολ με τη μαγιονέζα και ανακατεύετε. Πριν σερβίρετε κόβετε τα βρασμένα αβγά στα τέσσερα και διακοσμείτε τη σαλάτα μαζί με μερικά φυλλαράκια μαϊντανού.

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα ετοιμάζετε τη μαγιονέζα. Σε ένα μπολ ρίχνετε τους κρόκους των αβγών και τη μουστάρδα. Με ένα ραβδομπλέντερ τα χτυπάτε μαζί για λίγο και στη συνέχεια προσθέτετε ηλιέλαιο και λεμόνι διαδοχικά. Μόλις πήξει η μαγιονέζα προσθέτετε αλάτι και λευκό πιπέρι.

Βήμα 2

Για να φτιάξετε τη σαλάτα αδειάζετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μέσα σε στο μπολ με τη μαγιονέζα και ανακατεύετε. Πριν σερβίρετε κόβετε τα βρασμένα αβγά στα τέσσερα και διακοσμείτε τη σαλάτα μαζί με μερικά φυλλαράκια μαϊντανού.