SANTOUITS ME SIGOMAGEIREMENO MOSXARAKI
clock icon
4:35'

Σάντουιτς με σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι και λαχανοσαλάτα

Υλικά

  • 6 μεγάλα ψωμάκια για μπέργκερ
  • 1.200γρ. μοσχάρι από σπάλα, σε μερίδες
  • 6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 4 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για την σαλάτα

  • 200γρ. λάχανο άσπρο, ψιλοκομμένο για σαλάτα
  • 200γρ. λάχανο κόκκινο, ψιλοκομμένο για σαλάτα
  • 2 καρότα μέτρια, τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 2 τρυφερά κλωνάρια σέλερι, καθαρισμένα από τις ίνες τους, σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζάνι φύλλα από ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Αυτή η συνταγή θα διαψεύσει όσους νομίζουν ότι ένα σάντουιτς μπορεί να είναι μόνο πρόχειρο και γρήγορο γεύμα.

Σκουπίζετε καλά το κρέας με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα.
Βάζετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και το αφήνετε να κάψει καλά. Ρίχνετε το ψιλοκομμένο μπέικον και το σοτάρετε μέχρι να βγάλει το λίπος του και να ροδίσει καλά. Βγάζετε το μπέικον με μια τρυπητή κουτάλα και το μεταφέρετε σε μια κατσαρόλα κατά προτίμηση ρηχή και πλατυά με χοντρό πάτο (πλασοτέ) με καπάκι.
Βάζετε στο καυτό τηγάνι με το λίπος που έχει αφήσει το μπέικον, τα κομμάτια του μοσχαριού και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν καλά απ’ όλες τις μεριές. Μεταφέρετε τα κομμάτια στην κατσαρόλα μαζί με το μπέικον.
Ρίχνετε στο τηγάνι το κρεμμύδι και σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε το κρασί και βράζετε μέχρι να μειωθεί η ποσότητα στο μισό. Ξύνετε το τηγάνι με μια ξύλινη κουτάλα για να ξεκολλήσουν τυχόν καμμένα κομμάτια κρέατος και αδειάζετε το μίγμα στην κατσαρόλα. Προσθέτετε το σκόρδο και τον ζωμό και βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετε καλά με το καπάκι και χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό. Σιγομαγειρεύετε για 4 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνουν ελάχιστα υγρά.
Όσο το μοσχαράκι μαγειρεύεται ετοιμάζετε τη σαλάτα: Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώνετε και ραντίζετε με το ελαιόλαδο.
Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και το θρυμματίζετε με δύο πιρούνια. Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση, μοιράζετε το θρυμματισμένο μοσχαράκι και τη σαλάτα και σερβίρετε αμέσως.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σκουπίζετε καλά το κρέας με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα.

Βήμα 2

Βάζετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και το αφήνετε να κάψει καλά. Ρίχνετε το ψιλοκομμένο μπέικον και το σοτάρετε μέχρι να βγάλει το λίπος του και να ροδίσει καλά. Βγάζετε το μπέικον με μια τρυπητή κουτάλα και το μεταφέρετε σε μια κατσαρόλα κατά προτίμηση ρηχή και πλατυά με χοντρό πάτο (πλασοτέ) με καπάκι.

Βήμα 3

Βάζετε στο καυτό τηγάνι με το λίπος που έχει αφήσει το μπέικον, τα κομμάτια του μοσχαριού και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν καλά απ’ όλες τις μεριές. Μεταφέρετε τα κομμάτια στην κατσαρόλα μαζί με το μπέικον.

Βήμα 4

Ρίχνετε στο τηγάνι το κρεμμύδι και σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε το κρασί και βράζετε μέχρι να μειωθεί η ποσότητα στο μισό. Ξύνετε το τηγάνι με μια ξύλινη κουτάλα για να ξεκολλήσουν τυχόν καμμένα κομμάτια κρέατος και αδειάζετε το μίγμα στην κατσαρόλα. Προσθέτετε το σκόρδο και τον ζωμό και βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετε καλά με το καπάκι και χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό. Σιγομαγειρεύετε για 4 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνουν ελάχιστα υγρά.

Βήμα 5

Όσο το μοσχαράκι μαγειρεύεται ετοιμάζετε τη σαλάτα: Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώνετε και ραντίζετε με το ελαιόλαδο.

Βήμα 6

Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και το θρυμματίζετε με δύο πιρούνια. Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση, μοιράζετε το θρυμματισμένο μοσχαράκι και τη σαλάτα και σερβίρετε αμέσως.