21130829_9745_menu-tou-ilia_salata-me-spanaki-k-avokanto
clock icon
25'

Σαλάτα αβοκάντο – σπανάκι με dressing γιαουρτιού με σαφράν

Υλικά

  • 4 αβοκάντο ώριμα
  • 600γρ. σπανάκι πλυμένο καλά
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • Για το dressing γιαουρτιού

  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι από κρασί
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ¼ γρ. σαφράν σε σκόνη
  • 100γρ. αράπικα φιστίκια ψημένα, ξεφλουδισμένα, χοντροκοπανισμένα

Το αβοκάντο με το σπανάκι είναι από τους πιο νόστιμους συνδυασμούς για σαλάτα. Το κίτρινο -χάρη στο σαφράν- dressing γιαουρτιού σε συνδυασμό με τα αράπικα φιστίκια την απογειώνουν γευστικά.

Το μυστικό της επιτυχίας αυτής της σαλάτας είναι τα ώριμα αβοκάντο. Τα ξεφλουδίζετε, λοιπόν, τα κόβετε στη μέση να φύγει το κουκούτσι και κατόπιν τα κόβετε σε λεπτές φετούλες σαν του πορτοκαλιού. Ρίχνετε το χυμό λεμονιού σε ένα μπολάκι, ρίχνετε και λίγο νεράκι και με το μίγμα ραντίζετε τα αβοκάντο να μη μαυρίσουν.
Σε μια σαλατιέρα ξεφυλλίζετε το σπανάκι φύλλο φύλλο. Δεν βάζετε καθόλου κοτσανάκια παρά μόνο φύλλα. Αν είναι μεγάλα, τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια.
Αλατίζετε ελαφρά το σπανάκι, το περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Πάνω από το σπανάκι τοποθετείτε τις φετούλες του αβοκάντο και ετοιμάζετε το dressing.
Βάζετε και χτυπάτε στο μπλέντερ το σαφράν, το λεμόνι, το ξίδι, τα φιστίκια και το γιαούρτι, μέχρι να αλλάξει χρώμα το γιαούρτι και να ομογενοποιηθεί. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό επιπλέον και φυλάτε το dressing στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. Περιχύνετε τη σαλάτα σας με το dressing και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Το μυστικό της επιτυχίας αυτής της σαλάτας είναι τα ώριμα αβοκάντο. Τα ξεφλουδίζετε, λοιπόν, τα κόβετε στη μέση να φύγει το κουκούτσι και κατόπιν τα κόβετε σε λεπτές φετούλες σαν του πορτοκαλιού. Ρίχνετε το χυμό λεμονιού σε ένα μπολάκι, ρίχνετε και λίγο νεράκι και με το μίγμα ραντίζετε τα αβοκάντο να μη μαυρίσουν.

Βήμα 2

Σε μια σαλατιέρα ξεφυλλίζετε το σπανάκι φύλλο φύλλο. Δεν βάζετε καθόλου κοτσανάκια παρά μόνο φύλλα. Αν είναι μεγάλα, τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια.

Βήμα 3

Αλατίζετε ελαφρά το σπανάκι, το περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Πάνω από το σπανάκι τοποθετείτε τις φετούλες του αβοκάντο και ετοιμάζετε το dressing.

Βήμα 4

Βάζετε και χτυπάτε στο μπλέντερ το σαφράν, το λεμόνι, το ξίδι, τα φιστίκια και το γιαούρτι, μέχρι να αλλάξει χρώμα το γιαούρτι και να ομογενοποιηθεί. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό επιπλέον και φυλάτε το dressing στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. Περιχύνετε τη σαλάτα σας με το dressing και σερβίρετε.