clock icon
45'

Σαλάτα εσμέ με μελιτζάνα, πιπεριές και ντομάτα

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 4 πιπεριές κέρατο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 ντομάτες
  • 5-6 κλωναράκια μαϊντανό
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 200γρ. φέτα σπασμένη
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Tips

  • Τρώγεται σαν σαλάτα χλιαρή ή κρύα αλλά φτιάχνει και υπέροχες μπρουσκέτες.

Μια πεντανόστιμη σαλάτα της Μ. Ανατολής, που ταιριάζει ιδανικά με τα λαχανικά του αυτής της εποχής.

Αν έχετε μπάρμπεκιου ψήνετε τα λαχανικά στα κάρβουνα. Αλλιώς, στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος το επίπεδο ταψί του φούρνου και αραδιάζετε ακαθάριστα μέσα όλα τα λαχανικά.
Ψήνετε στους 220οC για περίπου 30 λεπτά.
Καθαρίζετε τη σάρκα της μελιτζάνας και τη στραγγίζετε, ξεφλουδίζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τις ντομάτες και τις στύβετε να φύγουν τα υγρά τους.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και δοκιμάζετε το ξίδι και το αλάτι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Αν έχετε μπάρμπεκιου ψήνετε τα λαχανικά στα κάρβουνα. Αλλιώς, στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος το επίπεδο ταψί του φούρνου και αραδιάζετε ακαθάριστα μέσα όλα τα λαχανικά.

Βήμα 2

Ψήνετε στους 220οC για περίπου 30 λεπτά.

Βήμα 3

Καθαρίζετε τη σάρκα της μελιτζάνας και τη στραγγίζετε, ξεφλουδίζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τις ντομάτες και τις στύβετε να φύγουν τα υγρά τους.

Βήμα 4

Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και δοκιμάζετε το ξίδι και το αλάτι.