salata-me-kokkini-kinoa
clock icon
25'

Σαλάτα κινόα με αβοκάντο

Υλικά

  • 100γρ. κινόα άσπρη
  • 100γρ. κινόα κόκκινη
  • 2 αβοκάντο, σε κύβους
  • 2 ντομάτες αποφλοιωμένες, χωρίς σπόρους, σε κύβους
  • 1 αγγούρι χωρίς σπόρους, σε κύβους
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • Για το dressing

  • 80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
  • 1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
  • 30γρ. τζίντζερ φρέσκο, ψιλοτριμμένο
  • ½ πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Χορταστική και απολαυστική σαλάτα με κινόα και αβοκάντο, που οφείλει το άρωμα της στα μυρωδικά και το ωραίο dressing με τζίντζερ.

Σε ένα μπολ ρίχνετε όλη την κινόα και την ξεπλένετε 2-3 φορές με κρύο νερό, τρίβοντας ελαφρά με τα δάχτυλα σας, για να φύγει η πικρή εξωτερική ουσία που την περιβάλλει.
Τη σουρώνετε, τη ρίχνετε σε μικρή κατσαρόλα με κρύο νερό και μόλις πάρει βράση τη μαγειρεύετε για 10-12 λεπτά. Στη συνέχεια, τη σουρώνετε, την κρυώνετε με νερό και την αφήνετε να στραγγίξει καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε απαλά την κινόα με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.
Για το dressing: βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε καλά με αβγοδάρτη. Περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing, ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ρίχνετε όλη την κινόα και την ξεπλένετε 2-3 φορές με κρύο νερό, τρίβοντας ελαφρά με τα δάχτυλα σας, για να φύγει η πικρή εξωτερική ουσία που την περιβάλλει.

Βήμα 2

Τη σουρώνετε, τη ρίχνετε σε μικρή κατσαρόλα με κρύο νερό και μόλις πάρει βράση τη μαγειρεύετε για 10-12 λεπτά. Στη συνέχεια, τη σουρώνετε, την κρυώνετε με νερό και την αφήνετε να στραγγίξει καλά.

Βήμα 3

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε απαλά την κινόα με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.

Βήμα 4

Για το dressing: βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε καλά με αβγοδάρτη. Περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing, ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση