fakes me moustarda slider_78241804
clock icon
40'

Σαλάτα με φακές, αγκινάρες, κατσικίσιο τυρί, ντομάτα και βινεγκρέτ μουστάρδας

Υλικά

  • 250γρ. φακές
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 βαζάκι αγκινάρες ψημένες και διατηρημένες σε λάδι (στραγγισμένες καλά)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 5-6 φέτες τσορίθο ή άλλο πικάντικο σαλάμι
  • 2 φέτες κατσικίκιο κορμό
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη ντομάτα σε κυβάκια ή δύο μικρότερες
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη βινεγκρέτ

  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille Poivre Vert
  • 3 κουτ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
  • αλάτι, πιπέρι

Οι φακές “παντρεύονται” με αγκινάρες, κατσικίσιο τυρί, πικάντικο σαλάμι και ντομάτες, δημιουργώντας μια πεντανόστιμη σαλάτα, που περιχύνεται με υπέροχη βινεγκρέτ με μουστάρδα Maille Poivre Vert.

Βράζετε τις φακές σε αλατισμένο νερό μαζί με το ξύλο της κανέλας μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να διαλυθούν. Τις στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσουν.
Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το κρεμμυδάκι προσθέτοντας το ελαιόλαδο.
Ρίχνετε τις φακές σε ένα μπολ, προσθέτετε το κρεμμύδι και το κρεμμυδάκι μαζί με το ελαιόλαδο, λίγο μαϊντανό και τις αγκινάρες.
Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ χτυπώντας μέσα σε ένα βαζάκι όλα τα υλικά μαζί. Δοκιμάζετε τη γεύση και προσθέτετε επιπλέον αλατοπίπερο ή ξύδι σύμφωνα με τη γεύση σας.
Περιχύνετε τη σαλάτα με τη μισή βινεγκρέτ. Ανακατεύετε κι αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο να μαριναριστεί για μισή ώρα τουλάχιστον.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, προσθέτετε στη σαλάτα την ντομάτα, το τσορίθο, τον κατσικίσιο κορμό σε κομματάκια και τον υπόλοιπο μαϊντανό. Σερβίρετε προσθέτοντας και όση από την υπόλοιπη βινεγκρέτ επιθυμείτε. Αν σας περισσέψει βινεγκρέτ, την κρατάτε κλεισμένη στο βαζάκι για μια άλλη σαλάτα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τις φακές σε αλατισμένο νερό μαζί με το ξύλο της κανέλας μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να διαλυθούν. Τις στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσουν.

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το κρεμμυδάκι προσθέτοντας το ελαιόλαδο.

Βήμα 3

Ρίχνετε τις φακές σε ένα μπολ, προσθέτετε το κρεμμύδι και το κρεμμυδάκι μαζί με το ελαιόλαδο, λίγο μαϊντανό και τις αγκινάρες.

Βήμα 4

Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ χτυπώντας μέσα σε ένα βαζάκι όλα τα υλικά μαζί. Δοκιμάζετε τη γεύση και προσθέτετε επιπλέον αλατοπίπερο ή ξύδι σύμφωνα με τη γεύση σας.

Βήμα 5

Περιχύνετε τη σαλάτα με τη μισή βινεγκρέτ. Ανακατεύετε κι αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο να μαριναριστεί για μισή ώρα τουλάχιστον.

Βήμα 6

Όταν θέλετε να σερβίρετε, προσθέτετε στη σαλάτα την ντομάτα, το τσορίθο, τον κατσικίσιο κορμό σε κομματάκια και τον υπόλοιπο μαϊντανό. Σερβίρετε προσθέτοντας και όση από την υπόλοιπη βινεγκρέτ επιθυμείτε. Αν σας περισσέψει βινεγκρέτ, την κρατάτε κλεισμένη στο βαζάκι για μια άλλη σαλάτα.