salata me fasolia xantres
clock icon
60'

Σαλάτα με φασόλια χάντρες και πατατούλες

Υλικά

  • 1 συσκευασία φασόλια χάντρες ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ 450γρ.
  • 700γρ. πατατούλες στρογγυλές
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 5 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε ροδέλες
  • Για το πέστο δυόσμου – μαϊντανού

  • 5 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
  • ¼ κουτ. γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
  • 1 χούφτα δυόσμο σοταρισμένο ελαφρά σε λίγο λάδι
  • 1 κουτ. σούπας αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • 2 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τα φασόλια χάντρες είναι μια από τις καλύτερες πηγές φυτικών πρωτεϊνών, σύνθετων υδατανθράκων, βιταμίνης Β, μετάλλων, ιχνοστοιχείων και φυτικών ινών. Συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών και παρέχουν στον οργανισμό ενέργεια.

Βάζετε να βράσουν σε ξεχωριστά σκεύη οι πατάτες και τα φασόλια μέσα σε αλατισμένο νερό.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε το πέστο πολτοποιώντας στο multi όλα τα υλικά μαζί, προσθέτοντας σταδιακά το ελαιόλαδο. Δοκιμάζετε τη γεύση και αλατοπιπερώνετε ανάλογα.
Ζεσταίνετε τρεις κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με την πιπεριά Φλωρίνης για 5-6 λεπτά. Τα αφήνετε στην άκρη.
Στραγγίζετε τα φασόλια και τις πατάτες τις οποίες βράζετε τόσο ώστε να μαλακώσουν, προσέχοντας μη σας λιώσουν. Αφού κρυώσουν οι πατάτες τις ξεφλουδίζετε και τις ρίχνετε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε στο μπολ τα φασόλια, το πέστο, το σοταρισμένο κρεμμύδι και την πιπεριά και ανακατεύετε. Αφαιρείτε τα κοτσάνια από τη ρόκα και την κόβετε με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια. Την ανακατεύετε με την υπόλοιπη σαλάτα και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε να βράσουν σε ξεχωριστά σκεύη οι πατάτες και τα φασόλια μέσα σε αλατισμένο νερό.

Βήμα 2

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το πέστο πολτοποιώντας στο multi όλα τα υλικά μαζί, προσθέτοντας σταδιακά το ελαιόλαδο. Δοκιμάζετε τη γεύση και αλατοπιπερώνετε ανάλογα.

Βήμα 3

Ζεσταίνετε τρεις κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με την πιπεριά Φλωρίνης για 5-6 λεπτά. Τα αφήνετε στην άκρη.

Βήμα 4

Στραγγίζετε τα φασόλια και τις πατάτες τις οποίες βράζετε τόσο ώστε να μαλακώσουν, προσέχοντας μη σας λιώσουν. Αφού κρυώσουν οι πατάτες τις ξεφλουδίζετε και τις ρίχνετε σε ένα μπολ.

Βήμα 5

Προσθέτετε στο μπολ τα φασόλια, το πέστο, το σοταρισμένο κρεμμύδι και την πιπεριά και ανακατεύετε. Αφαιρείτε τα κοτσάνια από τη ρόκα και την κόβετε με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια. Την ανακατεύετε με την υπόλοιπη σαλάτα και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb